Ageo Blog

Ayvalı Portakallı Kereviz

0

‘’ Kereviz sevmem, asla yemem’’ diyenleri kerevizle barıştıran mucizevi meyve portakal, bu nedenle ikisi popüler bir ikili. Peki ya ayvanın da onlara ortak olabileceğini söylesek? Zeytinyağlı Kereviz keyfinize yeni bir boyut getirecek tarifin malzemelerine geçiyoruz!

Malzemeler

  • 4 tane kereviz
  • 2 tane ayva
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 tane limon
  • 1 tane portakal
  • Yarım tatlı kaşığı zereşk (İran üzümü), ya da kuş üzümü ya da turna yemişi Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı (bu tarifte miktarı siz belirleyeceksiniz)
  • Tuz, karabiber

Önce hazırlık 

  • Uzun gibi görünse de aslında kolay. Gözünüz korkmasın. Öncelikle ayvaları kalın dilimler halinde kesin ve ortaları yuvarlak olacak şekilde oyun. Limonlu suda bekletin. 
  • Kerevizleri dilim dilim kesin ve limonlu suya koyun.
  • Bir soğanı ortadan dörde bölerek kesin.
  • Bir soğanı da yarım ay şekilde doğrayın.
  • Portakal kabuklarını beyazlarını almadan kesin.
  • Portakalın suyunu sıkın.

Hazırlanışı

  • Kalın tabanlı bir bakır tencere veya döküm tencereyi ocağa alın.
  • Tencereye bolca Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı dökün. Miktarı sizin zevkinize bırakıyoruz ama yine de bolca diyoruz çünkü ayva da kereviz de zeytinyağını sever.
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağının ısınmasını beklemeden yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tencereye ilave edin, bir tutam tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Ses yükselince, ince ve aynı formda kesilmiş portakal kabuklarını ilave edin.
  • 2-3 dk sonra içerisine yarım yemek kaşığı kadar zereşk ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Tencereyi ateş üzerinden ayırın ve kerevizler üst üste gelmeyecek şekilde dizin, üzerine sıkılmış bir tam portakal suyunu ilave edin. Ortaya dörde bölünen soğanı ve sudan çıkardığınız ayvaları yerleştirin. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirin.
  • Tuz-karabiber ekleyin, yumuşayınca ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. 1 gece dolapta bekletin.
  • Yemeği servis etmeden önce yeniden oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Servis önerisi

  • Tencerenin dibinde kalan sıvıya ekstra Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyin ve sos yapın. Yemeğin üzerine gezdirin.
  • İsteğe göre; kerevizin en taze yapraklarını kaynamış suda bekletin ardından soğuk suya alın. Kâğıt havlu ile kurulayın. Ardından Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağında soteleyip yemeğin üzerine yerleştirin.

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Hindi Casserole

Previous article

Zeytinyağlı Karnabahar Pirinci Salatası

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like