Ageo Blog

Balkabaklı Frittata

0

Enfes bir kış lezzeti olan Balkabaklı Frittata’nın temelinde Aioli sosu var. Bol zeytinyağlı ve sarımsak temelli Aioli sosu; İspanya’nın en sevilen soslarından biridir. Pek çok yemeğin bünyesinde lezzet arttırıcı bir görev üstlenir; Balkabaklı Frittata tarifinde de öne çıkan baskın tatlardan bir tanesidir.

Malzemeler

  • Aioli sosu için;
  • Yarım su bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 adet büyük yumurta sarısı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Tuz

Diğer malzemeler için

  • 1 adet küçük balkabağı
  • Yarım su bardaktan biraz daha fazla Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz halinde safran
  • 12 adet büyük yumurta
  • 1 adet orta soğan
  • 2 su bardak doğranmış lahana
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek su bardak kıyılmış biberiye ve ya defne yaprağı (opsiyonel)

Hazırlanışı

  • Aioli sosu hazırlarken; Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı bir ölçü kabına alın. Yumurta sarısı ve ince ince kıyılmış sarımsak parçalarını küçük bir kap içerisinde çırpın.
  • Bir çay kaşığı su ekleyerek güzelce çırpmaya devam edin. Daha sonra ölçü kabına alıp iyice çırparak havalandırdığınız Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı yavaş yavaş karışımınıza ilave edin.
  • Yağ tamamen karışana kadar karıştırmaya devam edin ve en son olarak limon suyunu ve tuzu ekleyin.
  • Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
  • Balkabağını dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin ve varsa çekirdeklerini çıkarın.
  • Yarım balkabağının ¼ oranında olacak şekilde enine doğru ince dilimlere ayırın.
  • Pişirme kağıdının üzerine ince dilimlerinizi yan yana ve birbirinden ayrı duracak şekilde dizin. Daha sonra dilimlerin üzerini 2 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile tatlandırın.
  • 20 dakika kadar balkabağı dilimlerini pişirin. Daha sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın (bu esnada daha sonra tekrar kullanmak üzere fırını açık bırakın)
  • Safranı küçük bir kase içerisinde 1 yemek kaşığı sıcak su ile karıştırın. 1 dakika kadar dinlendikten sonra safranlı suyu, yumurtaları ve opsiyonel olan kıyılmış biberiye ve ya defne yapraklarını geniş bir kap içerisinde karıştırın.
  • İnce kıyılmış soğanı rengi pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra lahanayı soğan üzerine ekleyerek beş dakika kadar yumuşayıncaya kadar ateş üzerinde karıştırın.
  • Bu karışıma ayrılmış balkabaklarını ekleyin.
  • Büyük bir kap içerisindeki safran ve yumurta karışımını bu tavaya dökün. Tuz ilave ettikten sonra spatula yardımıyla frittatanıza şekil vererek önünü ve arkasını güzelce pişirin. Yassı bir görünüm vermek için spatulayla baskı uygulayabilirsiniz.
  • Fırında 20 dakika daha pişirdikten sonra Balkabaklı Frittata’yı servis tabağına alarak ve Aioli sosuyla lezzetlendirerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun…

Organik Zeytinyağlı Boyoz

Previous article

Zeytinyağlı Yer Elması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like