Ageo Blog

Çilekli, Organik Zeytinyağlı Yaz Cacığı

0

Hava sıcak, çok çok sıcak. Mutfağa girip saatlerce ocak, fırın başında yemek yapmak kışın olduğu kadar keyifli değil, farkındayız. Hem pratik bir şeyler hazırlamak hem de yazın enerjisine yakışacak, mükellef sofralar kurmak istiyoruz. Yaz mevsiminin sebze – meyveleri bu kadar lezzetli ve tazeyken işimiz çok kolay. O halde yaşasın yaz diyor, sofralarınızı ve içinizi ferahlatacak tarifimize geçiyoruz.

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler;

Yarım demet semizotu

5 adet çengelköy salatalık

Bir avuç taze nane

7 – 8 adet çilek

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı çörek otu

6 yemek kaşığı Ageo Organik Zeytinyağı

Hazırlanışı;

İki diş sarımsağı rendenin ince tarafıyla süzme yoğurdun içine rendeleyin, iyice karıştırıp dolaba kaldırın. Diğer tarafta semiz otlarını doğrayın, salatalıkların kabuğunu soyun, halka halka doğradıktan sonra semizotunun içine ekleyerek karıştırın. 

Süzme yoğurdu dolaptan çıkarın, geniş ve yayvan bir tabağa koyun, bir kaşık yardımıyla tabağa yayın. Üzerine semizotu ve salatalık karışımını ekleyin.

Taze naneleri ince ince kıyın, semizotu ve salatalık karışımının üzerine ekleyin. Nanenin üzerine de halka halka doğranmış çilekler gelecek. Final dokunuşunu Ageo Organik Zeytinyağı ile yapın, elinizi korkak alıştırmayın!

Dilerseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz, afiyet olsun!

Veganlara Özel Tarif; Bulgurlu Karnıyarık

Previous article

Renkli bir Şarkı; “Eğlenebiliriz de” isimli Yaz Salatamız (@pelink67)

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like