Ageo Blog

Çilekli Yaz Galetası

0

Taptaze ve mis kokulu çileklerin çıktığı yaz aylarına uygun bir tarifimiz var: “Çilekli Galette”! Glutensiz ve rafine şekersiz hazırladığımız tart hamurunu dilerseniz şeftali veya diğer karışık orman meyveleri ile de lezzetlendirebilirsiniz. Tarifin çıtırlığı ve kıyırlığındaki sır ise Ageo Organik Zeytinyağında.

Antioksidanlardan zengin çileğin faydaları

Sulu ve tatlı formuyla yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi çilek, vitamin ve mineral kaynağı ve antioksidan yönünden zengindir. Kalp sağlığını destekler, kan şekerini düzenler, kolesterol seviyelerini dengede tutar ve enflamasyon karşıtı bir etkiye sahip olup oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.

Düşük karbonhidrat seviyesi ve glisemik endeksi ile kan şekerindeki ani dalgalanmaları engelleyen çilek, bağırsak mikrobiyotası için de oldukça önemli olan lif deposudur.

C vitamini, manganez, B9 ve potasyum kaynağı olan çileğin içeriğinde demir, bakır, magnezyum, fosfor ve B6, K ve E vitaminleri bulunmaktadır. Çileğin faydalarını da şöyle bir hatırladığımız göre tarife geçelim.

Hamuru için

  • 1,5 su bardak badem unu
  • 1/2 su bardak glutensiz yulaf unu
  • 5 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 adet soğuk yumurta
  • 1 çimdik tuz

İç kreması için

  • 2 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı
  • 1 adet soğuk yumurta
  • 4 yemek kaşığı badem unu
  • 2 yemek kaşığı organik elma özü

Süsleme için

  • 1 su bardağı dilimlenmiş çilek

Hazırlanışı

  • Hamur için olan tüm malzemeler, robotun hamur yoğurma aparatı ile karıştırın. Elde edilen hamuru, streç filme sarın ve en az 2-3 saat mümkünse 1 gece hamurun sertleşmesi için buzdolabında bekletin.
  • Bu sırada iç kremayı hazırlayın. Önce Ageo Organik Sızma Zeytinyağı ile yumurtayı çırpın ardından diğer malzemeleri ekleyin.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru, yağlı pişirme kağıdına serin ve kalıbın içine yayın. Kenarları yukarı doğru kaldırın. İç kreması eklendikten sonra buzdolabında 15 dakika kadar daha bekletin.
  • Bu sırada çilekleri dilimleyin ve görseldeki gibi dizin. 160 derecede, turboda, hamurun kenarları kızarana dek pişirin. 

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarifi afiyetle yemeniz dileğiyle.

Yeşil Mercimekli Kabak Mücveri

Previous article

Zeytinyağlı Simit Tarifi

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like