Ageo Blog

Fırında Ayva Tatlısı

0

Mevsimsel lezzetler önerilerimize ‘’Ayva’’ ile devam ediyoruz. Ayva meyvesi dokusu ve tadı itibariyle; pişmeye ve yemeklere eşlik etmeye çok uygundur. Sıkı bir yapısı vardır. Glisemik indeksi düşüktür, az şekerlidir ve tok tutar. Bu nedenle hem tatlıların ana malzemesi hem de protein içerikleri yemeklerin hoş bir yancısı olabilir. 

Ayvayı yılın bu zamanları tatlıcı tezgahlarında bolca görüyoruz. Mevsimine özel bu hoş meyveyi rafine şekere boğmadan, gıda boyasıyla renklendirmeden, kaymakla yağlandırmadan Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı stiliyle sizinle buluşturmak istiyoruz. Bu tarifi çok sevecek, evinizi kaplayan hoş tarçın kokusuna aşık olacaksınız.

Pişman etmeyen, hafif bir ayva tatlısı için ihtiyacınız olan malzemeler;

  • 2 adet ayva
  • 4 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 3/4 çay bardağı Agave şurubu ya da doğal bal
  • 1 yemek kaşığı pekmez ( varsa elma pekmezi tercih edin, karamelize tat buradan gelecek)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 4 çay bardağı su
  • 2 adet defne yaprağı

Yapılışı

  • Ayvaları soyup dikine ortadan ikiye bölün. Orta bölümü ve sap kısımlarını temizleyin.
  • Çekirdeklerini ve kabukları atmayın, bir kenara ayırın. Ayvaları kare bir fırın tepsisine bir tencereye yerleştirip her bir yarım ayva için 1 çay bardağı suyu dökün. Balı, pekmezi ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağıve toz tarçını iyice çırpın. 
  • Bu karışımı ayvaların üzerinde, ortalarına dolacak şekilde gezdirin. 180 derecede ısıttığınız fırında pişirmeye başlayın. 
  • Ayvanın çekirdeklerini ve iyi durumdaki kabuklarını da tencereye atın.
  • Defne yaprağını ve çubuk tarçını da tencereye atın.
  • Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra bu karışımı da fırındaki ayvaların üzerine ekleyin. Ayvaların üzeri iyice kızarana kadar pişirmeye devam edin. Dinlendirip servis edin. 

Afiyet olsun…

Şekersiz Ayva Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Çekirdeklerinin suya atılması suyun jöleleşmesi ve ayvaların kızarması için çok gerekli, mutlaka koyun. Ayvalar kısık derecede uzun uzun pişecek. Yumuşadıklarını düşünüp kızarmadan ve suyu jöleleşmeden önce fırından çıkarmayın. 

Ageo’dan ufak öneriler

Ayvaların göbeğine ekleyeceğiniz pekmez – bal – Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı karışımı ayvalara karamelize ve nahoş bir tat verecek. Aromalı tatlardan hoşlanıyorsanız Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı miktarını bir kaşık daha arttırabilirsiniz. 

Eğer tatlı olarak değil de yemek yanında servis edecekseniz pekmez kullanmayabilirsiniz, bal yeterli olacaktır.Servis ederken üzerine süzme yoğurt, tahin, ceviz, granola ekleyebilirsiniz.

Vegan Banana Bread

Previous article

Matcha Çaylı Kek

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like