Ageo Blog

Fırında Balkabağı

0

Havalar soğumaya başladığında sıcak ve baharatlı yemekler daha cazip gelmeye başlıyor. Çayın kahvenin yanında tatlı arıyoruz. Biliyoruz çok fazla şeker tüketmek istemiyorsunuz. Mevsimin en güzel tatlısı balkabağını şekersiz yemenin en güzel yolu ise işte bu tarifte. Evet, balkabağını şekersiz yapacağız. Balkabağı ve diğer sebzelerin lezzetleri birbirini dengeleyecek ve besin değeri zengin bir tarif öğrenmiş olacaksınız.

Malzemeler

  • 2 büyük dilim balkabağı
  • 5 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 2 tane beyaz soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 2 tane domates 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 baş sarımsak 
  • Tuz, karabiber 

Hazırlanışı

  • Kabakları bir parmak kalınlığında dilimledikten sonra fırın kâğıdı serili büyük bir tepsiye dizin. 
  • Üzerine yarım ay dilimlediğiniz soğanları, domates salçasını, küp küp kesilmiş domatesleri, ezdiğiniz sarımsağı, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve diğer baharatları ekleyin. 
  • Bu sosu soğanlara iyice yedirmek için elinizle biraz oyarak karıştırın. 
  • Karışımı fırın tepsisinin üzerindeki kabakların üzerine örtün. 
  • 180 derecede kabaklar pişene ve üzerindeki sos kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Ev Yapımı Granola

Previous article

Fırında Şekersiz Armut

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like