Ageo Blog

Fırında Şekersiz Armut

0

Hem lezzetli bir tatlı yiyip hem de aldığınız kalorilere pişman olmamak kadar güzel çok az şey var. Biz de bunun tarifini ve yöntemini paylaşmak isteriz. Armut bir Kasım meyvesi. Nahoş tadıyla hem tatlı hemde tuzlu tariflere çok yakışır. Fırında pişmiş versiyonuyla da Karaciğer sağlığı için çok faydalıdır. Masum yapısını çok da bozmadan Armut ile fırında harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 4 adet orta boy armut
  • Yarım bu bardağı elma konsantresi / suyu
  • 1 limon
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

İç dolgusu için

  • 4 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı yulaf
  • Ceviz
  • 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • İsteğe göre lor, ricotta ya da labne peyniri

Hazırlanışı

  • Armutları ortadan ikiye ayırın ve iç çekirdeklerini çıkarın. Fırın kabına dizin.
  • Elma suyu, 1 tam limon suyu, tarçınını karıştırın ve armutların üzerine gezdirin. Karışımın eşit bir şekilde dağıldığından emin olun.
  • 180 derecede armutlar kızarana kadar pişirin. 
  • Soğuyan armutları geniş ve düz bir servis tabağına alın. 
  • Armutların içini dolduracağınız karışımını hazırlamak için ufak bir teflon tavaya; Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını, yulafı, cevizi ve pekmezi ekleyin. 
  • Yaklaşık 8-10 dakika kavurun. Karamelize bir görüntü elde ettikten sonra altını kapatın.
  • Birer yemek kaşığı olacak şekilde karışımdan armutların göbeğine ekleyin. 
  • Dilerseniz labne ya da lor peyniri de ekleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun…

Fırında Balkabağı

Previous article

Sonbahar Detoxu ile Kışa Hafif Geçiş

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like