Ageo Blog

Girit Kabağı Dolması

0
Girit Kabağı Dolması
Girit Kabağı Dolması

Zeytinyağlı yemek denildiğinde ilk akla gelen mutfak Ege mutfağıdır. Geliştirilen ve dünyaya servis edilen bu eşsiz lezzetler bizlere fasulye, fava, bakla, enginar gibi hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleri kazandırmıştır. Ege mutfağında olduğu gibi evinizde de kullandığınız yağ çok önemlidir.  Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile yemeklerinize lezzet katarken, organik yapısı ile de sağlığınızı koruyabilirsiniz. Tüm diğer lezzetler gibi Zeytinyağlı Girit kabak dolması da pratik yapısı ile damaklarınızda unutamadığınız bir tat bırakacak! İçinizde Ege özlemi oluştuysa malzemeleri hazırlayın, başlıyoruz!

Malzemeler

  • 6 tane Girit Kabağı

İç Harcı:

  • 2/3 su bardağı pirinç 
  • Yarım çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • Yarım yeşil biber (1/2 adet)
  • Yarım kapya biber (1/2 adet)
  • Yarım sarı biber (1/2 adet)
  • 1 orta boy soğan 
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber

Pişirmek İçin:

  • Yarım limon suyu
  • 2,5 su bardağı su 
  • 2 çay kaşığı kadar tuz

Hazırlık

  • Tarife başlamadan önce kabaklarınızın hazır olması gerekiyor. Girit kabaklarınızın üst kısımlarını keserek, iç kısımlarını oyun. 
  • Oyulan kabakların daha sonra üstünü kapatmak adına kestiğiniz sağ kısımlarını atmayın. 
  • Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. 
  • Biberlerin yarısını kullanacağınız için çekirdek kısmına özellikle dikkat etmelisiniz. 
  • Pirinçleri yıkayarak, tüm nişastasından ayırın. 

Tüm hazırlık aşaması tamamlandığında malzemeler Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile buluşmaya hazır. 

Tarifi 

  • Kalın bir tava içerisine yarım çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ilave edin. Yağın çok fazla kızmamasına dikkat edin. 
  • Soğanları ekleyerek, hafifçe soteleyin. Ardından biberleri ekleyip, kısık ateşte pişirmeye bırakın. 
  • Tavayı ocaktan alın ve hazırlık aşamasında yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri tavaya ekleyin. 
  • Tuz ve karabiberi ekledikten sonra Zeytinyağlı Girit kabak dolması içini hazırladığınız harç ile doldurun. 
  • Kabakları tencere içerisine dik konumda yerleştirin ve daha önce kestiğiniz sap kısımlarını da kapak olarak üzerine kapatın. 
  • Tencere içerisine 2,5 su bardağı suyu, limonu ve tuzu ilave ederek, kısık ateşte pişirin. 
  • Zeytinyağlı Girit kabak dolması iç harcı piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Servis Önerisi 

  • Yemeğiniz piştikten sonra mümkünse bir gece bekletmeniz daha fazla lezzet katacaktır. 
  • Servis işleminde ise Girit kabak dolmalarınız üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirerek servis etmelisiniz. 

Afiyet Olsun…

Lübnan Usulü Zeytinyağlı Patates

Previous article

Zeytinyağlı Vişneli Bamya Kavurması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like