Ageo Blog

Havuçlu Zeytinyağlı Ispanak Kökü

0
Havuçlu Zeytinyağlı Ispanak Kökü
Havuçlu Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Sebze dünyasında yolculuğa çıktığımızda birçok farklı sebze ile karşılaşabiliriz. Ancak yıllardır süre gelen ve bir güç belirtisi sunan ıspanağın yeri çok daha başkadır. Ispanak içerisinde A,B,C ve E grubu vitaminler, demir, magnezyum, iyot mineralleri, fosfor ve protein barındırmaktadır. Sap kısımlarında olduğu gibi kök kısımları da oldukça faydalıdır. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız bu tarif sizlere sağlık getirecek! 

Ispanak, vücudunuzun dayanıklılığını artırdığı gibi, kuvvet de verir. Yorgunluk gidermede, kansızlık ile savaşmada oldukça iyi olan ıspanak, kalp ve damar hastalıklarına karşı da faydalıdır. Bu sebzeyi sevmiyorsanız bile havuçlu zeytinyağlı ıspanak kökü tarifi ile sofranızdan eksik etmeyeceksiniz! Kalem ve kâğıtlarınız hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız lezzetli tarifimize başlıyoruz. 

Malzemeler

Hazırlık Aşaması

  • Ispanak köklerini yemeğe başlamadan önce ayıklamalı ve temizlemelisiniz. Bıçak yardımı ile temizleyebileceğiniz kökleri, derin bir kap içerisinde suya bırakın ve içerisine sirke ekleyin. 
  • Ispanak köklerini sudan aldıktan sonra birkaç kez daha yıkayarak, kumunu akıtın. 
  • Soğanlarınızı yemeklik şekilde doğrayın. 
  • Havucun güzel bir görüntü vermesi için julyen usulü doğrayın. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile yapacağınız yemeğiniz için yağı fazla ısıtmamaya özen gösterin. 

Tarifi 

  • Derin bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin ve ısıtmaya bırakın. Yağ ısındıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanlarınızı ekleyin. 
  • Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve ardından havuçları ekleyin. 
  • Havuçlar çok hızlı pişeceği için 2 dakika karıştırdıktan sonra temizlediğiniz ıspanak köklerini ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun. 
  • Havuçlu zeytinyağlı ıspanak kökü yemeği için pirinç, tuz ve şekeri ekleyerek karıştırın. Ardından suyu ekleyerek, kısık ateşte pişirmeye bırakın. 
  • Pirinçler suyu çektiğinde ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Servis Önerisi 

  • Havuçlu zeytinyağlı ıspanak kökü yemeği üzerine bir miktar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı daha ekleyerek daha fazla lezzet katabilirsiniz. 
  • Havuçlu zeytinyağlı ıspanak kökü yemeğinizi soğuk olarak servis edin. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Soğan Dolması

Previous article

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like