Ageo Blog

İtalyan Zeytinyağlı Focaccia Ekmeği

0

Akdeniz’in ılık esintisini mutfağınızda hissetmeye hazır mısınız? Sizler için tek başına bile keyifle tüketebileceğiniz, kahvaltılarınıza ayrı bir hava katacak, ana yemeklerin yanına da çok yakışacak bir “Focaccia Ekmeği” tarifi hazırladık.

Ageo Organik Sızma Zeytinyağı ile lezzetlenen, karamelize soğan ve zeytin ikilisinin mükemmel uyumu ile ekmek sevmeyenlere bile kendini sevdiren bu tarife bayılacaksınız!

Hamuru için

  • 1/2 paket kuru maya (1 tatlı kaşığına denk geliyor)
  • 1/2 su bardak ılık süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı bal ya da 1 adet esmer küp şeker
  • 1 tutam tuz 

İç malzemeler

  • 5 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı (1 yemek kaşığını fırına atmadan üzerine sürebilirsiniz)
  • 10 adet siyah zeytin
  • 1 orta boy soğan
  • Baharatlar (kekik, karabiber, susam varsa biberiye)

Hazırlanışı

  • Kuru maya, süt, şeker ve tuzu karıştırıp 5 dakika kadar mayanın aktive olmasını bekleyin. Ardından unu ekleyip yoğurun. Yoğurduktan sonra, 45 dakika ya da 1 saat kadar hamuru mayalanması için bırakın.
  • Sırada iç malzemeler için hazırlık aşaması olacak. Zeytinleri ufak ufak doğrayın, ayrı bir tarafta doğradığınız soğanları, Ageo Organik Sızma Zeytinyağı eklediğiniz tavada karamelize edin. Soğanlar kavrulduktan sonra soğuyana kadar bekleyin.
  • Hamur hazır olduğunda içerisine doğradığınız zeytinleri, karamelize ettiğiniz soğanları ve baharatlarınızı (kekik, karabiber, varsa biberiye) ekleyin. Ardından bir cam fırın kabı ya da tepsiye pişirme kağıdı serin ve hazırladığınız hamuru elinizle yayın. 
  • Üzerine 1 yemek kaşık daha Ageo Organik Sızma Zeytinyağı sürebilirsiniz, lezzet verecektir. Evde kuru domatesiniz varsa içerisine ekleyebilir, yoksa da üzerine domates dilimleyip ekleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dakika kadar) pişirin. Focaccia ekmeğiniz hazır

Afiyet Olsun…

Mürdüm Erikli Şekersiz Kek

Previous article

Çıtır Çıtır Börekler İçin: Organik Zeytinyağı

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like