Ageo Blog

İyi Beslen: Organik Zeytinyağı İle Fit Poğaça Tarifi

0

Soğuk sabahlara domates – salatalıklı sağlıklı başlangıçlar yapmak zordur. Vücudun yağmurlu ve yataktan çıkmanın zor olduğu havalarda fırından yeni çıkmış, sıcacık, ağızda dağılan bir poğaça hayır demesi bu yüzden pek kolay değildir. 

Böyle bir keyiften kalorisi çok, besin değeri de düşük diye vazgeçmeyin diye Ageo Blog’dan sizlere özel sağlıklı bir tarif var. Organik zeytinyağlı – Peynirli fit poğaça ile hem kahvaltı keyfi yapabilir hem de kendinizi uzun süre tok hissedebilirsiniz.

Dilerseniz tarife ek olarak dereotu veya maydanoz ekleyebilir ve damak zevkinize göre sarımsak kullanamayabilirsiniz. Ama bizce bu tarifin favorisi kesinlikle sarımsak! Poğaçaya farklı bir lezzet katarken zeytinyağı ile birlikte farklı bir aroma yakalıyor.

Tarife geçmeden önce: Neden Zeytinyağı?

Organik Zeytinyağı Omega-3, folik asit, kalsiyum, A vitamini, K vitamini ve C vitamini yönünden oldukça zengin. Vücudu toksinlerden temizlemek ve arındırmak konusunda da etkili. Kansere karşı oldukça koruyucu olan bu yeşil meyve aynı zamanda kan ve kemik sağlığını geliştirmek, immün sistemini güçlendirmek, ruh halini iyileştirmek, uyku kalitesini arttırmak, hücre yenilenmesini desteklemek, enerjiyi arttırmak ve vücutta detoks etkisi yaratmak gibi pek çok olumlu etkiye sahip. 

Konu hamur işi olduğunda da zeytinyağı kullanarak daha hafif ve kıyır kıyır bir tat yakalamanız mümkün. Harika bir poğaça hazırlayabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler ise;

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

4 yemek kaşığı yoğurt, yağsız kullanabilirsiniz

8 yemek kaşığı Ageo Organik Zeytinyağı, elinizi korkak alıştırmayın

2,5 su bardak tam buğday unu 

1/2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1,5 su bardak peynir (lor veya beyaz)

Tercihe göre baharatlar; sarımsak, tatlı kırmızı biber, biberiye, kekik, mahlep

Üzeri için; çörekotu

Hazırlanışı;

Yumurtaları ve Ageo Organik Zeytinyağı yoğurtla çırpın. 

İçine un, kabartma tozu, tuz ve baharatları eleyerek ekleyin ve yoğurun (elinize yapışmayan bir kıvamda olması gerekir, un miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz.)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, içine peynir koyup kapatın ve yuvarlayın. Bu aşamada ellerinizi hafifçe yağlayabilirsiniz. Lütfen yapıyı bozmayın, Ageo Organik Zeytinyağı kullanın.

Sonra hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!


Zeytinyağı nedir?

Previous article

Doğal İlaç: Organik Zeytinyağı Ve Limon

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like