Ageo Blog

Kaju Peyniri ve Zeytinyağlı Dip Sos Tarifi

0

Bitkisel tabanlı beslenme son yıllarda oldukça arttı. Bunun temelinde birçok sebep bulunuyor. Hayvanların sağlıklı ortamlarda yetiştirilmemesi ve kullanılan ilaçlar yüzünden hayvansal ürünlere karşı gelişen alerjik reaksiyonlar, fazla hayvansal besin tüketiminden kaynaklı olarak artan karbon ayak izi ve en başında ise hayvanların yaşam hakkına saygı geliyor. Hal böyle olunca hayvansal temelli olarak tükettiğimiz her yiyeceğe bitkisel alternatifler geliştirilmeye başlandı. Son zamanlarda bitkisel tabanlı yiyecek hizmeti veren işletmelerin artması ile de tam bir şölene dönüştü. Ben de bugün size hayvansal peynire alternatif olabilecek bir kaju peyniri tarifi ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanmış dip sos önerisi paylaşacağız. 

Kaju peyniri tarifi

  • 1 bardak çiğ kaju
  • 5-6 sap dereotu
  • 4-5 sap maydanoz
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sade kombucha ya da elma sirkesi

Kajuyhttp://blog.ageo.com.tr/zeytinyagli-simit-tarifi/u krema kıvamını alana kadar blenderden geçirin, ardından sarımsak ve kombuchayı ekleyin. Tekrar blenderden geçirin. En son ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu da ekleyip çok kısa süre tekrar blenderden geçirin. Peyniriniz hazır.

Kaju peynirinden zeytinyağlı dip sos tarifi

  • 3 çorba kaşığı kaju peyniri
  • 1/2 çay bardak badem ya da Hindistan cevizi sütü
  • Çay kaşığı ucu ile kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • Tuz

Tüm malzemeleri karıştırarak dip sosunuzu hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ama bir o kadar da lezzetli bu tarifleri hem ara hem de ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Simit Tarifi

Previous article

Mürdüm Erikli Şekersiz Kek

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like