Ageo Blog

Kıyır Kıyır Saray Helvası Tarifi

0

Organik zeytinyağını tatlılarınıza ekleyerek daha hafif ve aromalı bir hale getirebilirsiniz. Şerbetsiz tatlıları sevenlerin favorisi olacak bu tatlının reçetesi ise Osmanlı’ya kadar dayanıyor. ‘’Depme Helva’’ olarak da bilinen bu tarife asıl lezzetini veren ana malzeme organik zeytinyağı. Tarifte tam buğday unu, badem unu ya da irmik de kullanabilirsiniz. Çayın yanına çok yakışacak, misafirlerinizden tam not alacak bu helvada maksimum lezzet yakalamanın püf noktası ise Ageo Organik Sızma Zeytinyağı kullanmak!

İhtiyacınız olan malzemeler; 

  • 6 su bardağı un (besin değerini arttırmak için tam buğday unu da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (Hindistan cevizi şekeri de çok yakışır)
  • Yarım su bardağı robotta çekilmiş, un haline gelmiş fındık içi ya da ceviz
  • 1 su bardağı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bütün ya da toz Antep Fıstığı

Hazırlanışı;

  1. Yapışmayan bir tavada unu çok kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kavurun.
    Rengi dönmesin, kahverengileşmesin.
  2. Unun yanmaması için tahta ıspatula ile sık sık karıştırarak kavurun.
  3. Ayrı bir sos tenceresinde Ageo Organik Sızma Zeytinyağını ısıtın (kızdırmayın)
    Kavrulan una ısıttığınız Ageo Organik Zeytinyağını ve toz haline getirdiğiniz fındığı ekleyin, bir dakika kavurup altını kapatın.
  4. Pudra şekerini de ekleyip iyice yedirin ve helvanızı kaşığın tersi ile bastırarak yayın.
  5. Düz bir bardağın arkası ile de iyice düzeltin. Sıcakken arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin. Soğuduktan sonra dilimlemek zorlaşır bunu muhakkak helvanız henüz sıcakken yapın. 

Afiyet olsun!

Nektarinli Semizotu Salatası

Previous article

Yeşil Mercimekli Kabak Mücveri

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like