Ageo Blog

Limonlu ve Portakallı Zeytinyağlı Kabak

0
Limonlu ve Portakallı Zeytinyağlı Kabak
Limonlu ve Portakallı Zeytinyağlı Kabak

Limonlu ve Portakallı Zeytinyağlı Kabak

Sebzeler hayatımızın her yerinde olsa da sıklıkla tercih edilmemektedir. Ancak sağlık açısından büyük değer taşıyan bu sebzeler, farklı tariflerle buluştuğunda vazgeçilmez bir alışkanlığa da dönüşebilir. Kabak da bu sebzelerden biri olarak, sofralarımızda birçok farklı tarif ile yerini almıştır. Besin değerinin yüksek ve kalorisinin düşük olması nedeniyle diyetlerde sıklıkla tercih edilen bir sebzedir. Aynı zamanda vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. 

Kabak, zayıflamanıza yardım eder, göz sağlığını korur, kalp hastalıklarına iyi gelir, cildin genç görünmesini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu sebze daha birçok alanda sağlığınız üzerinde iyi bir etki bırakmaktadır. Zeytinyağlı limonlu ve portakallı kabak ile Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve limon, portakal ikilisi ile de sevmeseniz dahi sizler için eşsiz bir kabak lezzeti oluşturduk. Malzemelerinizi hazırlayın başlıyoruz!

Malzemeler 

  • Yarım çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 4 adet kabak 
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı portakal suyu 
  • Çeyrek demet dereotu

 

Hazırlık Aşaması

  • Soğanlarınızı yemeğe başlamadan önce piyazlık şekilde doğrayın.
  • Kabaklarınızı istediğiniz tarzda doğrayabilirsiniz. Julyen, yuvarlak ya da küp fark etmeksizin her şekilde yemeğe yakışacaktır. 
  • Portakal ve limon kabuklarınızı başlamadan önce rendeleyin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı hızlı kızaran bir ürün olması nedeniyle tavada fazla bekletmemeye ya da çok yüksek ateşte ısıtmamaya özen göstermelisiniz. 

Tarif

  • Derin bir tava içerisinde Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yağlar ısındıktan sonra içerisine soğanlarınızı ekleyin ve soteleyin. 
  • Soğanlarınız sotelenirken ezdiğiniz sarımsakları da soğan üzerine ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra içerisine zeytinyağlı limonlu ve portakallı kabak tarifinin olmazsa olmazı kabaklarınızı ekleyin. 
  • Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra bulguru ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 
  • Portakal rendesi ve limon rendesini de ekleyerek yemeğinizi son aşamaya getirin. 
  • Hazırladığınız bu karışım içerisine portakal suyunu ve dereotunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. 
  • 20-25 dakika kadar pişirin e kabakların yumuşaması ile yemeği ocaktan alın. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı limonlu ve portakallı kabak soğuk yenmesi tercih edilen bir yemek olması nedeniyle, yemeğinizi soğuk servis edin.
  • Yemeğinize son bir dokunuş olarak üzerinde Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirerek servis edebilir ve lezzetini artırabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Previous article

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like