Ageo Blog

Matcha Çaylı Kek

0

Öncelikle nedir bu matcha? Yeşil çayın sakinleştirici, sindirimi düzenleyici, rahatlatıcı etkilerinden haberdarız. İşte matcha yeşil çayın toz halidir. Son zamanlarda oldukça popüler olan bu mucize toz aslında yeşil çay içmekten daha etkilidir, çünkü tıpkı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gibi yeşilin en saf halidir. Yeşil çay yapraklı değil de toz formuyla demlendiği için; 1 bardak demlenmiş matcha çayı, 10 bardak yeşil çaya eşittir. 

Matcha toz halde olduğu için çay dışında farklı birçok alanda kullanılabilir. Yoğurda, süte karıştırabilir, salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Biz bu sağlıklı besini Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağının doğallığıyla birleştirerek hafta sonuna çok yakışacak bir kek tarifi vereceğiz.

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 1 fincan Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 fincan esmer şeker, agave şurubu ya da sıvı stevia
  • 2 büyük boy yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 fincan badem sütü veya normal süt
  • 1 fincan tam buğday unu ya da badem unu
  • 1 silme yemek kaşığı Matcha tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve seçtiğiniz şeker türünü mikser ile çırpın. 
  • Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
  • Bir başka kapta karıştırdığınız un, matcha, kabartma tozu ve tuzu karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
  • Daha sonra pişirme kağıdıyla kapladığınız kalıba karışımı dökün. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirin. 
  • Dışı kızarınca keki fırından çıkarabilirsiniz. 

Afiyet olsun… Yeşilin gücü sizinle olsun…

Fırında Ayva Tatlısı

Previous article

Organik Zeytinyağlı Boyoz

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like