Ageo Blog

Mürdüm Erikli Şekersiz Kek

0

Ağustos sonunda reyonlarda yerini alan ve eylül ayı boyunca lezzetle tüketilen mürdüm eriği mevsimi geldi çattı. Bu lezzetli meyvenin içerdiği vitamin ve mineraller yeni döneme başlarken daha iyi hissetmenize yardımcı olacak.

Öncelikle şifalı meyve mürdüm eriğine yakından bakalım

  • C vitamini desteği sağlayan mürdüm eriği; potasyum, magnezyum ve fosfor bakımından zengin, bol lifli bir meyve seçeneğidir. Güçlü bir antioksidan olarak genel sağlığı korumaya ve geliştirmeye yardımcı olur.
  • Lifli yapısı sayesinde sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlık, mide ve bağırsak problemleri, kramplar gibi çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçer. Ayrıca kilo vermeye de yardımcı olur.
  • Antioksidan yapısı ile kötü kolesterol seviyelerini düşürür ve vücut içerisinde genel bir denge kurmaya yardımcı olur. Bu sayede sağlıklı kan basıncıyla birlikte kalp sağlığını destekler. Aynı zamanda mor rengine sahip sebze ve meyvelerin özellikle kansere karşı kalkan oluşturduğu bilinmektedir.
  • Demir içermesi nedeniyle yorgunluk hissiyle savaşır, enerji verir ve ruh halini iyileştirir.
  • İçeriğindeki magnezyum ve C vitamini sayesinde uykuyu düzenleyen mürdüm eriği, uyku problemleriyle mücadele edenler için harika bir meyvedir.

Şimdi Ageo ailesi olarak sizler için hazırladığımız tarife geçiyoruz;

İhtiyacınız olan malzemeler;

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardak Hindistan cevizi şekeri
  • 1/2 su bardağı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı
  • 1 su bardak yoğurt
  • 2 su bardak tam buğday unu
  • 3 dolu yemek kaşığı badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 avuç doğranmış badem

Üzeri için;

  • 2 adet ince doğranmış erik
  • 1 avuç file badem

Hazırlanışı;

  • Yumurtaları, Hindistan cevizi şekeri ile çırpın.
  • Ageo Organik Sızma Zeytinyağını ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı, badem ununu koyun.
  • En son bademleri de ekleyip karıştırın.
  • Fırın kalıbına yağlı kâğıt serin, kenarlarını 2 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı ile yağlayın. Keki kalıba dökün.
  • Üzerine dilimlenmiş erikleri dizin. File bademleri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana, kürdan testi temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. 

Afiyet keyif olsun..

Kaju Peyniri ve Zeytinyağlı Dip Sos Tarifi

Previous article

İtalyan Zeytinyağlı Focaccia Ekmeği

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like