Ageo Blog

Organik Zeytinyağlı Boyoz

0

Yapımı biraz zahmetli olsa da verdiğiniz emeğe değecek bu lezzetli çöreğin menşei İzmir. Bol yağlı bu hamuru Ageo Organik Zeytinyağı ile hafifletecek, lezzetli malzemelerle de lezzetlendireceğiz. İşin güzel yanı boyozları hazırladıktan sonra buzluğa koyabilir, istediğiniz zaman pişirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Bizim önerimiz kahvaltı !

İhtiyacınız olan malzemeler;

İç malzemesi için: Ne dilerseniz koyabilirsiniz. Sade, peynirli, ıspanaklı, kıymalı, mantarlı deneyebilirsiniz.

Hazırlanışı;

  • Unu derin bir kaba eleyerek alın ve ılık suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın
  • (500 gram un için yaklaşık 250 ml. ılık su gibi düşünebilirsiniz)
  • 10-15 dakika kadar sürekli yoğurduğunuz hamurdan kulak memesi yumuşaklığından bir tık daha sert bir doku elde etmelisiniz. 
  • Hamurun üzerini streç filme kapatın, 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin
  • Dinlenen hamuru rulo şeklinde açtıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamur bezeleri hazırlayın.
  • Üzerini nemli bir bezle örttüğünüz hamur bezelerini oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletmeye devam edin.
  • Dinlenen hamurları merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açın. Üzerlerini Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile yağladığınız hamurları, üst üste koyduktan sonra olabildiğince ince bir hal alana kadar açın.
  • Yağlı hamurları açma işlemini mümkünse mermer bir tezgah üzerinde yapmanız hamurları açma işlemini oldukça kolaylaştırır.
  • Üst üste dizdikten sonra incecik açtığınız yağlı hamur katlarını, zarf şeklinde katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız yağlı hamur rulosunu oda sıcaklığında son kez 20 dakika kadar bekletin.
  • Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Fırın tepsisinin üzerini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Dinlenen yağlı hamurdan 3-4 cm. büyüklüğünde hamur parçaları kesin.
  • Elinizde hafifçe yuvarladığınız hamur parçalarının orta kısımlarına baş parmağınızla bastırdıktan sonra fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Fırının orta katında üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz boyozları sıcak olarak bekletmeden servis edin.

Ufak tavsiyeler

Acele etmeyin, hamuru hazırlarken tüm bekleme evrelerine uymalısınız.

Çıtır çıtır ve nefis aromalı bir boyoz hazırlamak istiyorsanız zeytinyağı kullanın. (Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı kesin sonuç veriyor)

Boyozları sade yapıp, yanında haşlanmış yumurta ile servis ederseniz usule tam olarak uymuş olursunuz. 

Şimdiden afiyet, sağlık, mutluluk olsun…

Matcha Çaylı Kek

Previous article

Balkabaklı Frittata

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like