Ageo Blog

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

0
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa
Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

Pırasa yüzyıllardır tüketilen cilde ve kişi sağlığına yararlı bir sebzedir. Lif bakımından oldukça zengin olan pırasa içerisinde birçok farklı vitamini de barındırmaktadır. Düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzdaki A, C, K, E, B2, B9 ve B5 vitaminlerinin dengelendiğini görebilirsiniz. İçerisinde barındırdığı zengin yapısına eklenen portakal suyu ile de yemeklerinize hem lezzet katabilir hem de sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz. Pırasanın bilinen faydaları saymakla bitmese de solunum sisteminiz, böbrekleriniz, karaciğeriniz, kan dolaşımınız gibi tüm alanlara faydalıdır. 

Bugün pırasadan aldığımız sağlıklı ilham ile Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile bütünleşmiş bir pırasa yemeğini sizlere sunacağız. Kalem ve kâğıtlarınız hazır ise portakallı zeytinyağlı pırasa yemeğimizin tarifine geçebiliriz. 

Malzemeler

  • 7 adet pırasa
  • 8 kaşık Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan 
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı kadar pirinç 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
  • Karabiber
  • Yarım limon suyu 

Hazırlık Aşaması 

  • Portakallı zeytinyağlı pırasa için pırasaların ilk katını soyarak ayıklama işlemini yapın. Ardından tüm toprağından arındırmak için detaylı bir şekilde yıkayın. 
  • Pırasaları doğradıktan sonra tuzlu su içerisinde elinizle güzelce ovalayın. Genel olarak yemek tarifinde yapılan bir işlem olsa da bu pırasanın acısını alacaktır. 
  • Taze sıkılmış ya da daha önce sıkıp buzlukta muhafaza ettiğiniz portakal suyunu da kullanabilirsiniz. 
  • Soğanları ve havuçları halkalar halinde kestikten sonra artık pişirme işlemine geçebilirsiniz. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekledikten sonra yakmadan malzemelerinizi eklemeyi unutmamalısınız. 

Tarifi 

  • Derin bir tava içerisine 8 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin.
  • Yağ ısındıktan sonra soğan ve havuçları ekleyerek soteleme işlemini gerçekleştirin. 5-10 dakika kadar soteledikten pırasayı da içerisine koyarak, kavurma işlemine başlayın. 
  • Pırasaların belirli bir renk aldıktan sonra üzerini hafif geçecek kadar su ve portakal suyunu ekleyin. 
  • Tuz ve şekeri de ekleyerek portakallı zeytinyağlı pırasa yemeğini kaynamaya bırakın. 
  • 10 dakika daha kaynadıktan sonra içerisine pirinci ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırladığınız portakallı zeytinyağlı pırasayı soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Portakallı zeytinyağlı pırasa soğuk olarak tüketilmesi önerilse de tercihinize göre ılıkta tüketebilirsiniz. 
  • Yemeğinizi servise aldığınızda ise üzerine ekleyeceğiniz az miktarda Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı İmambayıldı

Previous article

Yumurtalı Zeytinyağlı Bakla Kavurması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like