Ageo Blog

Serinletici Yaz Çorbası: Zeytinyağlı Ayran Aşı

0

Yaz aylarının favorilerinden biri olan ayran aşı çorbasını hala denemediyseniz haydi mutfağa! Sıcak havalarda buz gibi serinletici bir lezzet arayanlar bu tarifi çok sevecek. Az efor ve malzeme ile harika bir çorba yapabilirsiniz.Sağlıklı beslenenler, formuna dikkat edenler ve dileyen herkes bu çorbayı rahatlıkla tüketebilir.

Malzemeler

1 su bardağı süzme yoğurt

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı haşlanmış buğday

1,5 – 2 su bardağı soğuk su

Dilediğiniz kadar taze nane veya kuru nane

1 çay kaşığı tuz

10 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı

Tarif

Yoğurt ile soğuk suyu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.

Daha sonra haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin ve karıştırın.

Ageo Organik Sızma Zeytinyağını teflon bir tavada ısıtın, üzerine kuru naneyi ekleyin. Yaklaşık 15 saniye sonra ocaktan alın, kuru nanelerin yanmaması gerekiyor. 

Hazırladığımız bu mükemmel nane sosun tamamını çorbanın üzerine ekleyin ve karıştırın. 

3 – 4 yaprak ince ince kıydığınız taze nane yapraklarını da en üste ekleyebilirsiniz.

Ufak tüyolar

  • Öğle ve akşam yemeklerinde bir kase kadar yiyebilirsiniz. Eğer kilo kontrolü dönemindeyseniz içinde nohut ve buğday olduğu için yanında ekstra ekmek yememeniz daha sağlıklı olacaktır. 
  • Soğuk ayran aşı çorbası hazırlaması basit olsa da form olarak besin değeri yüksek ve dengeli bir öğündür. Bolca su kaybettiğimiz sıcak yaz günlerinde; bu çorbayı hazırlarken özellikle zeytinyağı konusunda elinizi korkak alıştırmamalısınız. Enerjinizin büyük bir kısmını zeytinyağından alacak, yoğurt ve bakliyat ile de protein dengesi sağlayacaksınız.  

Afiyet olsun!

Renkli bir Şarkı; “Eğlenebiliriz de” isimli Yaz Salatamız (@pelink67)

Previous article

Zeytinyağlı Yaz Enginarı

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like