Ageo Blog

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya

0
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya
Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya

Baklagiller her mevsimde kendini gösteren ürünler olsa da bazıları mevsimsel olarak soframıza uğramaktadır. Vitamin ve mineral deposu olarak bilinen barbunya da bunlardan biridir. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz barbunya içerisinde B1 vitamini, çinko e kalsiyumu bol miktarda barındırmaktadır. Kaliteli bir lif kaynağı ve antioksidan bakımından da zengindir. Vücudu belirli bir denge de tutan barbunya, kan şekerini dengeler, kalp sağlığını korur ve kilo vermeyi hızlandırır. 

Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile birleştiğinde eşsiz lezzetler oluşturan ve zeytinyağlı menüsünün vazgeçilmezi barbunya ile farklı bir tarif denedik. Siz de mutfağınızda yeni bir tat denemek istiyorsanız, tarifimize geçelim. Karşınızda tarçınlı zeytinyağlı barbunya!

Malzemeler

  • 700 gram kadar haşlanmış barbunya 
  • Yarım çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 tane orta boy soğan 
  • 2 tane havuç 
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • 3 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 3 tane rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı su 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 2 tane çubuk tarçın 

Hazırlık Aşaması

  • Soğanlarınızı ve havuçlarınızı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın. 
  • Domateslerinizi önceden rendeleyerek bir kenarda tutun. 
  • Maydanozlarınızı çok küçük parçalar olmayacak şekilde ince ince doğrayın.
  • Sarımsaklarınızı yemeklik olacak şekilde ince doğrayın ya da tercihinize göre rendeleyin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı hızlı kızaran bir ürün olması nedeniyle tavada fazla bekletmemeye ya da çok yüksek ateşte ısıtmamaya özen göstermelisiniz. 

Tarifi

  • Derin bir tava içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ve sıvı yağı ilave edin. Yağ iyice ısındıktan sonra içerisine soğanlarınızı ekleyin. 
  • Soğanlarınız pembeleşmeden önce havuçlarınızı da ekleyerek soteleyin. Havuçlar belirli bir renk değişimine uğrayana kadar sotelemeye devam edin.
  • Soteleme işlemi sonrasında salça ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  • Karışım içerisine barbunyanızı ve rende domateslerinizi ekleyerek, karıştırın. 
  • Tarçınlı zeytinyağlı barbunyanın olmazsa olmazı kuş üzümü, tuz, şeker ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından maydanozları da bu karışıma dâhil edin. 
  • Üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  • Barbunya suyu çekene kadar ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. 

Servis Önerisi

  • Tarçınlı zeytinyağlı barbunya farklı bir lezzet sunmakla birlikte en iyi tadını soğuk olarak vermektedir. Soğuk servis etmenizi önermekteyiz. 
  • Servis öncesinde üzerine gezdireceğiniz Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı da lezzetine lezzet katacaktır. 

Afiyet Olsun…

Limonlu ve Portakallı Zeytinyağlı Kabak

Previous article

Zeytinyağlı Vişne Soslu Pazı Sarması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like