Ageo Blog

Veganlara Özel Tarif; Bulgurlu Karnıyarık

0

Yaz aylarının en gözde sebzesi patlıcan; hiç kuskusuz geleneksel Türk mutfağının da vazgeçilmez parçası. Patlıcanlı yemek dediğimizde de aklımıza ilk gelen elbette ki karnıyarık. Vegan dostlarımız için yaratıcılığımızı biraz harekete geçirdik ve bu harika yemeği özellikle onlar için yarattık. Biz çok beğendik, umarız sizler de beğenirsiniz. İşte tarifi, şimdiden afiyet olsun…

Bulgurlu Karnıyarık

Malzemeler:

  • 1 orta boy soğan
  • 2 patlıcan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı

Hazırlanışı:

  • Küp küp doğranmış soğanlar Ageo zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur,
  • Salçası ve baharatları konularak salça kokusu çıkana kadar karıştırılır,
  • Su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. 
  • Kaynayan harca, yıkanıp soyulmuş patlıcanlar ilave edilir, pişmeye bırakılır. 
  • Patlıcanların pişmesine yakın aynı tencereye bulgurlar ilave edilir, ihtiyaç halinde suyu tamamlanır.
  • Patlıcanlar pişince alınır, bulgurlar pişene kadar beklenir. 
  • Bulgurlu harç harmanlanarak servis tabağına alınan, patlıcanların içine doldurularak servis edilir.

Afiyet Olsun!

Yemek Sonrası Pişmanlığa Son; İşte 3 Etkili Yöntem

Previous article

Çilekli, Organik Zeytinyağlı Yaz Cacığı

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like