Ageo Blog

Yeşil Mercimekli Kabak Mücveri

0

Sağlıklı menülerin vazgeçilmezi mücver hem çok lezzetli hem de vitamin ve mineral yönünden oldukça besleyici. Ancak mücverin içerisine eklenen malzemeler kadar pişirilme şekli de son derece önemli. Kalp ve damar rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına sebep olan kızartma yöntemi yerine mücveri organik sızma zeytinyağı ile fırında pişirmelisiniz.

Özellikle de kabağın bol bulunduğu yaz mevsiminde mücver tarifini güçlü bir antioksidan ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olan mercimek ile birleştirerek daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. İşte sizin için yeşil mercimekli kabak mücveri tarifi!

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı
  • 9 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu (dilerseniz aynı miktarda kinoa unu da kullanabilirsiniz.)
  • 4-5 dal taze soğan
  • 4-5 dal taze nane
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

  • Kabaklar rendelenir, içine tuz ilave edilip sıkılır. Kabakların iyice sıkılması kıvamı tutturmaktaki püf noktası.
  • Haşlanmış mercimek robotta çekilip kabaklara ilave edilir. Soğan ve nane ince ince doğranır. 
  • Yumurta, Ageo Organik Sızma Zeytinyağı, tam buğday unu, kabartma tozu ve karabiber eklenerek karıştırılır.
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yemek kaşığı yardımı ile şekil verilerek dökülür. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede yaklaşık yarım saat fırınlanır. 

Çıtır çıtır kabak mücveriniz hazır.

Afiyet olsun!

Kıyır Kıyır Saray Helvası Tarifi

Previous article

Çilekli Yaz Galetası

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like