Ageo Blog

Yeşilin En Şık Hali: Kabak Flan

0

‘’Sformato Di Zucchini’’ olarak bilinen ünlü İtalyan yemeği, standart kabak yemeklerinin çok dışında, yapımı çok kolay olmasına karşın sunumuyla gönülleri fetheden bir yemek.

Kabak tadı çok keskin bir sebze olmamasına rağmen, beraber kullanıldığı ürünlerle tadı daha yoğun hissedilir özel ve hale geliyor. Kabak Flan’ı özel kılan ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, parmesan ve fesleğen!

Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Yarım su bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1/2 küçük paket krema
  • 5-6 yaprak fesleğen
  • 1/2 çay kaşığı kaya tuzu

Yapılışı

  • Kabakları iri parçalara bölüp, yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan kabakların suyunu iyice süzün ve kurulayın.
  • Kabakları, yarım çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve bütün diğer malzemeleri rondoya atıp, mümkün olduğunca pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
  • Karışımı, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile yağlanmış tek kişilik fırın kaplarına koyup, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkıp soğuyunca, buzdolabına atın. Birkaç saat dinlensin.
  • Minik kapları servis tabaklarına ters çevirerek, kabak flanları çıkarın ve sunuma hazırlayın.

Ufak tavsiyeler

  • Kabakların kabuklarını soymayın ki yemeğin rengi daha yeşil olsun.
  • Kabak flanları servis tabağına ters çevirdikten sonra, üzerine 5 yemek kaşığı kadar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyin. Bu tabağınıza yeşil bir ‘’Krem Karamel’’ görüntüsü verecektir. Yanında ekşi maya ekmekle servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun…

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Previous article

Zeytinyağlı Vegan Köfte

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like