Ageo Blog

Yumurtalı Zeytinyağlı Bakla Kavurması

0
Yumurtalı Zeytinyağlı Bakla Kavurması
Yumurtalı Zeytinyağlı Bakla Kavurması

Sağlıklı bir beslenme için sebze yemekleri ilk sırada gelmektedir. Faydalarının saymakla bitmeyeceği bakla ise bahar aylarının favori yemeklerinden biri olarak kullanılabilir. Zengin bitkisel içeriklere sahip olan bakla, protein ve karbonhidrat açısından oldukça zengindir. İçerisinde yer alan A, B, C ve B2 vitaminleri ile cildinizi koruma da ve idrar yollarınızı temizleme de en iyi etkiyi sunmaktadır. Faydalarından aldığımız ilhamla birlikte hazırladığımız yumurtalı zeytinyağlı bakla kavurması ile sağlıklı ve bol proteinli bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile zenginleşen yemeklerimiz ile kendi sağlığınıza katkı sağlayabilirsiniz. Kalem ve kâğıtlarınız hazır ise bağışıklık sisteminin gücüne güç katan yumurtalı zeytinyağlı bakla kavurması tarifini veriyoruz!

Malzemeler

  • Yarım kilogram bakla
  • 4 tane yumurta
  • 1 büyük soğan
  • 1 kahve fincanı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlık Aşaması

  • Yumurtalı zeytinyağlı bakla kavurması için alınan baklaların taze olması çok önemlidir.
  • Baklaların iyi bir şekilde ayıklayın ve yıkayın. Temizlenmiş olan sebzelerinizi ince ince doğrayın.
  • Kavurma işlemi öncesinde baklaları bir tencere içerisine koyun ve üzerine su, bir tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Soğanları küp küp yemeklik olacak doğrayın.
  • Kavurma işlemi için kullanacağınız Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını fazla kızdırmamalısınız.

Tarifi

  • Derin bir tava içerisinde 1 kahve fincanı kadar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin.
  • Yağ ısındıktan sonra içerisine soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Kenarda pişen baklalarınızı süzüp, bekletin. Eğer yumuşama olmadıysa üzerine bir miktar daha su ekleyerek kaynatın. Yumuşama sonrasında süzüp karışım içerisine ekleyin.
  • Yumurtalı zeytinyağlı bakla kavurması için soğanların içerisine baklaları ve salçayı ekleyin.
  • Kavurmaya tat vermesi için baharatları da ekledikten sonra yumurtaları kırın.
  • Yumurtaların pişme derecesini kendiniz ayarladıktan sonra ocaktan alın ve servis edin.

Servis Önerisi

  • Yumurtalı zeytinyağlı bakla kavurması için içerisine eklediğiniz gibi üzerine de baharat ekleyebilirsiniz.
  • Kavurma üzerine hafif Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

Previous article

Zeytinyağlı Kuru İncir Dolması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like