Ageo Blog

Zerdeçal Eşliğinde Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

0
Zerdeçal Eşliğinde Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Brüksel lahanası bir sebze olarak çok fazla tercih edilen bir ürün gibi görünmese de sizlere unutamayacağınız bir lezzet sunacaktır. Yalnızca lezzet değil, sağlığa olan faydası ile de sizlere bir koruma kalkanı oluşturacaktır. İçerisinde yer alan vitaminlerle birlikte saymakla bitiremeyeceğimiz bu lezzet için sizlere Ageo organik natürel sızma zeytinyağı eşlik edecek. İşte karşınızda fit ve sağlıklı zerdeçal eşliğinde zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifi!

Malzemeler

  • 15 adet Brüksel lahanası 
  • 1 orta boy havuç 
  • 1 adet soğan 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu 
  • 1 çay bardağı kadar su 

Hazırlık Aşaması

  • Brüksel lahananızı öncesinden sirkeli su içerisinde bekletebilir ve ardından yıkayarak kullanabilirsiniz. 
  • Kararan yapraklarını ayırdığınız Brüksel lahanasının yuvarlak kısmına bir çentik atın. 
  • Hazırlayacağınız bu eşsiz lezzet için ilk olarak soğanlarınızı ince ince kıymanız gerekiyor. 
  • Soğanların ardından havuçlarınızı küp küp doğramalı ve hazır bulundurmalısınız. 

Tarifi 

  • Kalın bir döküm tavayı ocağın üzerine yerleştirin. 
  • Tava içerisine 3 kaşık Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ilave edin. Bu aşamada genel olarak 3 yemek kaşığı yetse de zevkinize göre bir kaşık daha ekleyebilirsiniz. 
  • Ocağın altını orta ateşte açarak Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağının fazla ısınmasını sağlamadan soğanları tencereye alın. 
  • Üzerine zerdeçal ve karabiberi ekleyerek soğanı hafifçe soteleyin. 
  • Soteleme işleminin ardından havuç ve Brüksel lahanalarını ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile tadını alan yemeğinize tuz ve su ilave ederek pişmeye bırakın. 
  • Brüksel lahanası ve havuç yumuşak bir kıvama geldiğinde yarım limon suyunu ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. 

Servis Önerisi 

  • Sıcak olarak servis etmeniz tam olarak yemeğin tadını vermeyecektir. Bu nedenle soğumasını bekleyerek servis edebilirsiniz. 
  • Tercihinize göre Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile ekstra bir sos hazırlayabilir ve yemeğinize farklı bir lezzet olarak ekleyebilirsiniz. 

Zeytinyağlı Karnabahar Pirinci Salatası

Previous article

Zeytinyağlı Bakla Favası

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like