Ageo Blog

Zeytinyağlı Avokadolu Çıtır Taco

0

Son yılların popüler besinlerinden avokado, içeriğinde bulunan doymamış yağ, potasyum, magnezyum, folat, C vitamini, E vitamini, K1 vitamini ve B-6 vitamini açısından oldukça zengin. Bu haliyle bizim için tam bir süper besin. Aynı zamanda bol miktarda antioksidan bulundurması ile de strese iyi geliyor.

Öyleyse avokadoya öğünlerinizde hak ettiği yeri vermeye ve gücünü Ageo Organik Sızma Zeytinyağı ile birleştirmeye ne dersiniz? Hızlıca hazırlayabileceğiniz, sağlıklı ve lezzetli Avokado Taco tarifini, Japon mutfağında “panko” adıyla anılan çıtır çıtır ekmek kırıntılarıyla servis ederken ister atıştırmalık ister ana öğün olarak tercih edebilirsiniz.

Meksika mutfağına özgü bir tat olan Avokado Taco, 30 dakika gibi bir süre içerisinde hazır hale gelerek glütensiz ve vegan beslenenlerin de gönül rahatlığıyla deneyimleyebileceği bir lezzet! 

Malzemeler

  • 2 adet olgun avokado
  • Yarım su bardağı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı (Elinizi korkak alıştırmayın, pankoya bulanmış avokadolar bol yağda kızaracak)
  • Yarım su bardağı tatlandırılmamış badem sütü
  • ¾ su bardak glütensiz panko (ekmek kırıntısı)
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu ya da ezmesi

Servis için

  • 6-8 adet tortilla (glütensiz olması için mısır unlu tortilla tercih edilebilir)
  • ¾ su bardak pişmiş barbunya ya da Meksika fasulyesi
  • 2 adet kırmızı turp
  • Misket limon suyu (opsiyonel)
  • Acı sos (opsiyonel)
  • Taze kişniş (opsiyonel)

Hazırlanışı

  • Bir kap içerisinde panko ekmeğini ve baharatları güzelce harmanlayın.
  • Avokadoları dikkatlice ortasından ikiye keserek içindeki çekirdeği çıkarın. Her bir avokado yarısını da kendi içinde üç eşit uzun parçaya bölün.
  • Bu eşit parçalara bölme işleminin ardından elinizde 12 adet uzun avokado parçası olacaktır. Bu parçaların kabuklarını nazikçe soyun.
  • Her bir parçayı badem sütüne batırın. Hemen ardından da baharatlı ekmek kırıntılarının olduğu kaba batırarak her tarafının kırıntıyla kaplandığından emin olun.
  • Hazırladığımız avokadoları bol Ageo Organik Sızma Zeytinyağında kızartın, tarif vegan olduğu için yemeğin enerjisi doğal zeytin meyvesi suyundan gelecek.
  • Avokadolar piştikten sonra servis için pişmiş barbunya ya da fasulyeleri ısıtın. Baharatlarla tatlandırın. Tercihe göre misket limon dilimi veya taze kişnişle süsleyin.
  • Avokadolar hazır hale geldiğinde özenle tacolarınızın içine yerleştirin. En son üzerini barbunya ya da fasulyelerle ve ince dilimlenmiş kırmızı turpla süsleyin.

Afiyet olsun!

Zeytinyağlı, Tok Tutan Kabak

Previous article

Nektarinli Semizotu Salatası

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like