Ageo Blog

Zeytinyağlı Bakla Favası

0
zeytinyağlı fava

Ege sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinyağı, yemeklerimizde de büyük bir lezzet bırakmaktadır. Yalnızca yemek üzerinde değil, meze üzerinde de kendini gösteren bu unutulmaz tat özel Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile ağaçtan sofranıza düşmüşçesine özel bir an bırakacaktır. Masalarınızın kurtarıcısı ve vazgeçilemez mezelerden biri olan Zeytinyağlı fava ile de yaratıcılığınızı bir kez daha gösterebilirsiniz. Hafifliği, pratik tarifi ve lezzeti ile sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tarif ile karşınızdayız. İsterseniz şimdi tarifimize geçelim!

Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar kuru bakla
  • 1 adet kuru soğan (büyük boy)
  • 4 yemek kaşığı kadar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 4 su bardağı kadar sıcak su 
  • Yarım limon suyu 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 küp küp şeker

Hazırlık Aşaması 

  • Soğanlarınızı küp küp doğramanız burada sizlere büyük bir avantaj sağlayacaktır. Olabildiğinde küçük yapmanız ancak çok fazla ezmemeniz gerekmektedir. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı koyduğunuz tencereniz içerisinde çok fazla yanmasına izin vermemelisiniz. Aksi takdirde doğal lezzet üzerinde tam bir tat elde edemeyebilirsiniz. 
  • Suyunuzu önceden ısıtarak kaynar kıvama getirmelisiniz. Yemek sırasında oldukça hızlı işlem yapacağınız için suyunuz hazır olmalı. 
  • Baklalarınızı da önceden yıkayıp süzerek, hazır hale getirmelisiniz. 

Tarifi 

  • Kalın bir tencere içerisinde 4 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını koyun. 
  • Küp küp doğradığınız soğanları da ilave ederek, pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Kavrulmuş soğanlarınızın üzerine baklalarınızı ekleyin ve 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
  • Tuz, küp şeker ve limonu ekledikten sonra orta ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. 
  • Baklalar iyice yumuşadıktan sonra blender ile ezerek püre haline getirin. Ezme işlemi sırasında belirli bir su kalması gerekir. Su çekme yaşamanız halinde bir su bardağı daha su ekleyin. 
  • Püre haline getirdiğiniz yemeğinizi baton kek kalıbına dökün ve buzdolabında bekletin. 
  • En az 2 saat beklettiğiniz Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile lezzetlenen favanızı dolaptan çıkardıktan sonra keserek servis edebilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Soğuk yenen bu meze üzerine dolaptan çıkardıktan sonra Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Ardından dereotu ve mor soğan ekleyerek sunumunuzu tamamlayabilirsiniz. 

Zerdeçal Eşliğinde Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Previous article

Zeytinyağlı İmambayıldı

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like