Ageo Blog

Zeytinyağlı Enginarlı Bakla

0
Zeytinyağlı Enginarlı Bakla
Zeytinyağlı Enginarlı Bakla

Sağlık her zaman ilk sırada gelmesi gereken alanlardan biridir. Doğru beslenme ve kendinize en iyi lezzetleri bir arada sunma gibi detaylarla en iyileri yakalayabilirsiniz. Zeytinyağlı enginarlı bakla da bu alanda hem sağlıklı hem de vitamini bol bir yemektir. İçerisine ekleyeceğiniz Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile de sofralarınızda lezzet şöleni oluşturabilirsiniz. 

Enginarın en büyük faydalarından biri kalbedir. Kalp yapısını korur, mideyi korur, sindirimi güçlendirir, karaciğeri temizler. Bakla ise cilt sağlığını korur, bağırsak hareketlerini artırır, böbrek fonksiyonlarını düzenler, göğüs hastalıklarına iyi gelir. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız bu sağlık dolu yemeğiniz için kalem ve kağıtlarınız hazırsa, başlıyoruz!

Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 4-5 çorba kaşığı kadar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 150 gram taze iç bakla
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Yarım limon suyu 
  • 2 diş sarımsak
  • Su
  • 5-6 dal kadar dereotu
  • İstenirse yarım çay kaşığı karabiber

Hazırlık Aşaması 

  • Enginarlarınızı hazırlık aşaması içerisinde önceden ortadan ikiye keserek, 4’e bölün. 
  • Taze iç baklalarınızı iyi bir şekilde yıkayın. Ardından ise kestane çizme yapısı ile hepsini çizin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleme sırasında yağın aşırı ısınmamasına özen gösterin. Aksi takdirde yağ yanacak ve istenen lezzeti vermeyecektir. 

Tarif

  • Düdüklü tencere içerisine önceden kestiğiniz enginarları ve taze baklaları ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ekledikten sonra kapağını kapatın ve pişirin. 
  • Zeytinyağlı enginarlı bakla için enginarlar pişerken, bir taraftan da diğer malzemeleri hazırlayın. 
  • Mutfak robotu içerisine dereotu, sarımsak, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekledikten sonra çalıştırın. 
  • İstediğinize bağlı olarak bu karışıma karabiber de ekleyebilirsiniz. 
  • Enginarlar ve baklalar iyice piştikten sonra tencereden alarak süzün. Ardından Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırladığınız sosu üzerine ekleyip, karıştırın. 
  • Sıcak bir şekilde eklediğinizde sosu daha kolay çekecektir. 

Servis Önerisi

  • Zeytinyağlı enginarlı bakla servisi sırasında soğuk ya da sıcak servis yapabilirsiniz. Her ikisi de oldukça lezzetli olacaktır. 
  • Servis sırasında yemeğinizin üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.  

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Bezelye

Previous article

Blueberry (Yaban Mersinli) Salata

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like