Ageo Blog

Zeytinyağlı Ev Yapımı Granola

0

En basit anlatımıyla granola; yulaf ezmesi, yemiş çeşitleri ve bal karıştırılıp kıtır kıtır olana kadar pişirilerek hazırlanan bir kahvaltı seçeneği. Yüzlerce alternatifi mevcut. İçeriğini sağlıklı, besin değerini zengin tutmak için doğru bazlar seçmeniz çok önemli. Granolanın kıtırlığı ve aromalı lezzeti Organik Zeytinyağından gelmelidir. Biz tahmin edeceğiniz üzere Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı kullanacağız. Zaten kalan kısmı da teknik olarak çok kolay. Ayrı kaplarda kuru ve ıslak malzemeleri karıştırıp birleştiriyorsunuz. Ardından fırın tepsilerine yayıp kıtır kıtır olana kadar karıştırarak pişiriyorsunuz. Dikkat edilmesi gereken püf nokta: Seçtiğiniz ve birleştirdiğiniz malzemeler. 

Alttaki malzemelerden yaklaşık 10 su bardağı granola elde edeceksiniz (iki adet büyük kavanozu dolduruyor). Bir porsiyonu yarım su bardağı olarak düşünebilirsiniz.

Malzemeler

Kuru Malzemeler

  • 5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı badem (kavrulmamış, tuzsuz)
  • 1/2 su bardağı ay çekirdeği (kabuksuz, tuzsuz) *
  • 1/4 su bardağı susam
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1/2 çorba kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz

*Tuzsuz ay çekirdeği bulamazsanız tuzlu olanını da kullanabilirsiniz. Tuzlu olanı kullanacaksanız tarifteki tuzu eklemeyin.

Islak Malzemeler

  • 1/2 su bardağı elma püresi
  • 1/2 su bardağı şeftali püresi
  • 1/3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1/4 su bardağı bal
  • 5 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı

Yapılışı

  • Fırınınızı önceden 150C’de ısıtın. İki adet fırın tepsisine yağlı kâğıdı serip bir kenara ayırın.
  • Bademleri irice kıyın.
  • Büyük bir kapta kuru malzemeleri harmanlayın.
  • Orta boy bir kapta ıslak malzemeleri tamamen birbirine karışana kadar çatalla çırpın.
  • Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  • Karışımı fırın tepsilerine eşit olarak bölüp fırına verin. Her 10 dakikada bir tepsilerin yerini değiştirip malzemeleri karıştırmak suretiyle yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Bu karıştırma işlemi sayesinde altta kalan parçalar da kıtır kıtır olacaktır.
  • Pişme işlemi bittikten sonra fırın tepsilerini oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ara sıra karıştırmaya devam edin. İlk etapta granola yumuşak bir kıvamı var gibi gözükebilir ama soğudukça kıtır kıtır olacaktır.
  • Tamamen soğuduktan sonra hava geçirmeyen kaplara aktarıp buzdolabında sonsuza kadar saklayabilirsiniz!

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Vegan Köfte

Previous article

Fırında Balkabağı

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like