Ageo Blog

Zeytinyağlı Havuçlu Semizotu

0
Zeytinyağlı Havuçlu Semizotu
Zeytinyağlı Havuçlu Semizotu

Sağlıklı beslenme her açıdan büyük bir fayda sağlamaktadır. Bu süreçte sebze tüketmeniz vücudunuzu ve bağışıklık sisteminizi kontrol edecektir. Semizotu da bu anlamda önemli bir sebze olarak hayatımızda yer almaktadır. Yararları saymakla bitmeyen semizotunu havuç ile birleştirerek lezzetli bir yemek elde edebilirisiniz. Tabi ki, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı katkısı ile hem saha sağlıklı hem de daha lezzetli bir yemeği sofralarınızda ağırlayabilirsiniz. 

Semizotu içericisinde bulunan faydalarla birlikte kalbi korur, kolesterolü düşürür, böbreklerdeki kum ve taşlara karşı etki gösterir. Cilde de büyük fayda sağlayan bu sebze içerisinde A, B1, B2, B6, C ve E vitamini içermektedir. Hazırsanız diyetinize ve sağlığınıza uygun Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırladığımız zeytinyağlı havuçlu semizotu tarifimizi sizlere sunuyoruz. 

Malzemeler 

  • 2 demet kadar semizotu
  • 5 yemek kaşığı kadar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç 
  • 3 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı kadar toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlık Aşaması

  • Semizotlarını sağlarından ayırın ve güzelce yıkayın. Topraklarından tam olarak ayırmak için sirke içerisinde bekletebilirsiniz. Ardından ise iri parçalar halinde doğrayın.
  • Soğanlarınızı ince ince doğrayın. Yemeklik yerine piyazlık doğramanız daha iyi olacaktır. 
  • Havucunuzu küp küp olacak şekilde doğrayın.
  • Domateslerinizi de ince bir şekilde doğrayarak kenarda tutun.
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ısıtırken dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde yağı yakabilirsiniz. 

Tarifi 

  • Geniş bir tencere içerisine 5 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. 
  • Yağ ısındıktan sonra soğanlarınızı, havucu ekleyin ve kavurun. Ardından ise domateslerinizi ekleyin.
  • Karışımınızın içerisine semizotunu ekledikten sonra şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. 
  • İyice karıştırdıktan sonra pirinç ve su ekleyerek 20 dakika pişirmeye bırakın. 
  • Zeytinyağlı havuçlu semizotu yemeğinizi 20 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Servis Önerisi

  • Sağlıklı yemeğinizi servis ederken üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı havuçlu semizotu yemeğinizi soğuk ve yoğurt ile de servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Sebzeli Yer Elması

Previous article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like