Ageo Blog

Zeytinyağlı Hindi Casserole

0

Yeni yıl sofranız için menünüzü oluşturmaya başladınız mı? Ana yemek olarak hindi oldukça popüler olsa da, bütün bir hindiyi pişirmesi göründüğü kadar kolay değil. Sizi dev bir hindiyi pişirme zahmetinden kurtarırken yine görsel olarak yine aynı zevki yaşatacak bir tarifimiz var. 

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 750 gram kemiksiz, küp doğranmış hindi eti
  • 6 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan 
  • 2 adet kırmızı veya yeşil dolma biber
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 5 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 2 adet defne yaprağı 
  • Galeta unu 
  • Tuz, biber 

Hazırlanışı

  • Soğanı ve bir diş sarımsağı çok küçük parçalar halinde hazırlayın. 
  • Bir tavanın içine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını koyup, hindileri ilave edin. 
  • Hindilerin renkleri değişmeye başlayınca sarımsak ve çok ince doğranmış soğanları ilave edip, birkaç dakika daha sote edin, bir tabağa alın.
  • Aynı tavanın içine ince dilimler halinde doğranmış dolma biberleri, defne yaprağını ve bezelyeyi 5 dakika pişirip kenara alın. 
  • Dikdörtgen bir fırın kabına önce tavada kızartılarak renklendirilmiş hindileri, daha sonra da pişirdiğiniz sebzeleri üzerine ekleyin. 
  • Son olarak üzerine galeta unu serpiştirerek fırına konmaya hazır hale getirin. 
  • Fırını önceden 220 derecede ısıtarak hazırlayın. 20 dakika daha piştikten sonra size ve sevdiklerinize servis edilmeye hazır hale gelecektir. 

Afiyet olsun… 

Servis tavsiyesi

  • Hindi Casserole’u servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirin. Yemeğiniz daha parlak ve lezzetli görünecektir.
  • Pişirme süresinde 20 dakikayı geçirmeyin, hindi yağsız bir et olduğu için fazla pişerse fırında kuruyacaktır.

Zeytinyağlı Yer Elması

Previous article

Ayvalı Portakallı Kereviz

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like