Ageo Blog

Zeytinyağlı İmambayıldı

0

Tarifi eskimeyen ancak yıllardır farklı yollarla yapılan yeni bir tarif ile daha karşınızdayız; Zeytinyağlı imambayıldı! Geçmişten günümüze kadar uzanan tarihi ile patlıcanlara ayrı bir lezzet veren bu yemek karnıyarık ile karıştırılsa da aslında aralarında büyük bir fark vardır. Bugün sizler için hazırladığımız bu tarifte daha hafif ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağının eşlik ettiği imambayıldı yemeğini sunacağız.

Malzemeler 

  • 8 tane kuru soğan
  • 4 adet orta boy soğan 
  • 10 diş sarımsak 
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 4 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet küp şeker
  • 2 su bardağı su

Domates Sosu İçin: 

  • 3 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • ½ su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Kızartmak İçin: 

  • Ayçiçek yağı

Hazırlık Aşaması

  • Zeytinyağlı imambayıldı için kullanacağınız patlıcanlar acı olabileceği için su da bekletmeniz gerekecek. İlk olarak sağ kısımlarını kesmeden alacalı bir şekilde soyun. Ardından tuzlu su içerisinde 10 dakika bekletin. 
  • Su içerisinde beklettiğiniz patlıcanlarınızı çıkardıktan sonra kâğıt havlu ile kurulayın. 
  • Soğanlarınızı piyazlık şekilde doğradıktan sonra sarımsaklarınızı ayıklayın.
  • Domateslerinizi ve biberlerinizi yıkayarak doğrayın. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı içerisine koyacağınız soğanlarınız için tavanın çok fazla kızmamasını sağlayın. 

Tarifi

  • Derin bir tava içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ilave edin. Ardından soğanlarınızı ve tuzu ilave ederek soteleme işlemi yapın. 
  • Kokunun tamamen çıkmasından sonra domates, biber, sarımsak, karabiber ve şekeri ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. 
  • Zeytinyağlı imambayıldı için derin bir tava içerisine koyduğunuz Ayçiçek yağını kızdırın. Isınan yağ içerisinde patlıcanlarınızın iki tarafınızı da eşit şekilde kızartın. 
  • Kızaran patlıcanlarınızı havlu kâğıt üzerine alarak fazla yağı çektirin. 
  • Belirli bir soğukluğa geldikten sonra patlıcanlarınızı bir tencere içerisine aralıklı olarak dizin.  
  • Patlıcanların orta kısımlarını bıçak ile kesin ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile önceden hazırladığınız harcı ekleyin. 
  • Tencere içerisine patlıcanların üzerine gelmeyecek şekilde kenardan 2 su bardağı kadar su ekleyin. Kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Patlıcanlar pişerken, domates sosunu hazırlamak için bir tava içerisinde Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ısıtın. Rendelediğiniz domates ve salçayı ekleyin. 
  • Sosu iki dakika kaynattıktan sonra alabilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Patlıcanlarınızı servis ederken üzerine domates sosu ile birlikte az miktarda Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağıgezdirebilirsiniz. 
  • Servisiniz sırasında maydanoz ile tabağınızı süsleyebilir ve zeytinyağlı imambayıldı yemeğine pirinç pilavı eşlik edebilir.  

Zeytinyağlı Bakla Favası

Previous article

Portakallı Zeytinyağlı Pırasa

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like