Ageo Blog

Zeytinyağlı Karnabahar Pirinci Salatası

0

Bazı tariflerin formu en az tadı kadar lezzetlidir. Çok sağlıklı bir kış sebzesi olan Karnabaharı, robotta çekerek pirinç boyutuna getirdikten sonra salatalarınız ve yemekleriniz için mükemmel bir baz olarak kullanabilirsiniz. Kısırı da güzel olur fakat biz bugün ‘’Zeytinyağlı Karnabahar Pirinci Salatası’’ tarifi vereceğiz.

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Yarım demet taze nane
  • 1 dal taze soğan
  • Yarım demet taze maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı ceviz ( kabak çekirdeği içi de olur)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı çekirdekleri alınmış yeşil zeytin
  • İstediğiniz miktara göre yağsız peynir ( tofu da güzel olur)
  • Tuz ve karabiber

Sosu için

Bu salatayı yediren sosudur. Bu kısma lütfen özenin. 

Hazırlanışı

  • Karnabaharı yıkadıktan sonra orta büyüklükte parçalara ayırın, mutfak robotuyla çekin. Çekme kısmını çok uzun tutmayın, karnabaharların fazla suyunu salmaması ve tane tane olması önemli.
  • Robottan geçirdiğiniz karnabaharları bir kaba alıp zerdeçalla harmanlayın.
  • Taze nane, maydanoz, soğan ve dereotunu ince ince kıyın ve karnabaharın üzerine ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. 
  • Son olarak sosu karnabaharın üzerine dökün ve iyice karıştırın. Afiyet olsun!

Not: Servis etmeden önce buzdolabında bir saat kadar muhafaza ederseniz lezzeti artacaktır. 

Ayvalı Portakallı Kereviz

Previous article

Zerdeçal Eşliğinde Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like