Ageo Blog

Zeytinyağlı Kuru İncir Dolması

0
Zeytinyağlı Kuru İncir Dolması
Zeytinyağlı Kuru İncir Dolması

İncir hem sağlık hem de güzellik katan doğanın mucizevi bir ürünüdür. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bu özel meyve, içerisinde vitamin, lif, mineral, antioksidan gibi doğal koruyucu ürünler barındırır. İçerisinde yer alan zengin C vitamini ile doğal bir bariyer oluşturarak, cildinizin güzelliğine güzellik katar. Birçok farklı şekilde tüketebileceğiniz incir, zeytinyağlı kuru incir dolmasıile de damaklarınızda farklı bir tat bırakacak!

Kalp hastalıklarına, Alzheimer riskine, kansere karşı önlem olarak görülen bu özel meyveyi sevmiyorsanız bile bu haline bayılacaksınız! Malzemeleriniz hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanan özel zeytinyağlı kuru incir dolması ile karşınızdayız!

Malzemeler

  • 500 gram kuru incir 
  • 2 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan 
  • 100 gram pirinç 
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kadar çam fıstığı 
  • 1 çay kaşığı kadar tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlık Aşaması

  • Zeytinyağlı kuru incir dolması için ilk olarak soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Soğanların gözünüzü yakmaması için kabuklarını soyduktan sonra buzdolabında ya da buzlu bir su içerisinde 10 dakika bekletebilirsiniz. 
  • Pirinçlerinizi nişastası çıkana kadar güzelce yıkayın. 
  • İncirlerinizi yumuşaması için sıcak su içerisinde biraz bekletin ve yumuşadığında süzün. 
  • Bir tava içerisine koyduğunuz Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını fazla kızdırmadan malzemeleri ekleyin. Aksi takdirde yağ kendi değerini kaybedecektir.

Tarifi 

  • Bir tencere içerisine ilk olarak 2 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını koyun ve ısıtın. 
  • Önceden doğradığınız soğanlarınızı tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. 
  • Soğanlarınız kavrulduktan sonra içerisine çam fıstığını ilave edin ve kavurma işlemine devam edin. 
  • Önceden yıkadığınız pirinçlerinizi, kavrulan soğan ve çam fıstığı içerisine ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  • Son olarak tuz ve diğer baharatları ekleyerek, iç harç üzerine biraz su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak, pişmeye bırakın. Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra zeytinyağlı kuru incir dolması için iç harcınız hazır demektir. 
  • Kuru incirlerinizi daha önce beklettiğiniz sıcak su içerisinden alın ve alt kısımlarını bıçak yardımı ile açın. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanan iç harcı bir çay kaşığı yardımı ile incirlerin içerisine doldurun. 
  • Dolmalarınız hazır! Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı kuru incir dolması soğuk olarak tüketilen bir yemektir. Yalnızca iç harcını hazırlamanız yeterli olduğu için ekstra bir pişirme yapmanıza gerek yoktur. 
  • Yemek soğuduktan sonra üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve limon gezdirerek servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Yumurtalı Zeytinyağlı Bakla Kavurması

Previous article

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like