Ageo Blog

Zeytinyağlı Mücandara Pilavı

0
Zeytinyağlı Mücandara Pilavı
Zeytinyağlı Mücandara Pilavı

Dünyanın farklı yerlerinden birçok yemek ve lezzet sofralarımıza misafir olmuştur. Kıbrıs’ın en iyi yemeklerinden biri olan zeytinyağlı mücandara pilavı da lezzetine diyecek olmayan bir yemektir. İçerisinde yer alan yeşil mercimek ve pirinç kilo kontrolünde de oldukça önemli parçalardan biridir. Zeytinyağının da eklenmesi ile daha da sağlıklı olan bu yemeği sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız ve yemeklerinizde doğallığın farkını göreceğiniz yemekleriniz ile sofralarınıza en iyi lezzetleri getirebilirsiniz. Zeytinyağlı mücandara pilavı da lezzetine ve sağlığına diyecek laf olunmayan bir yemektir. Kalem ve kağıtlarınız hazır ise başlıyoruz!

Malzemeler

Hazırlık Aşaması 

  • Yeşil mercimeklerin kabuklarının soyulması için sıcak su içerisinde bir süre bekletin. Bu sayede kabuklu kısımlarından kolay bir şekilde ayırabilirsiniz. 
  • Soğanlarınızı iç kısımları yuvarlak kalacak şekilde kesin. Ardından ise yuvarlakları ortadan bir kez keserek, elinizde ovalayın. Bu acısını almak adına en iyi yöntemlerden biridir.
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra ısınması için uzun süre beklemeyin, aksi takdirde yağı yakma olasılığınız var. 

Tarifi

  • Bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyin. Yağ hafif ısındıktan sonra yarım daire şeklindeki soğanları ekleyin. 
  • Soğanların rengi değişmeye başladıktan sonra bir miktarını kenara ayırın. 
  • Kalan soğanların üzerine ise pirinçleri ekletin ve pilav yapar gibi pirinçleri kavurmaya başlayın. 
  • Zeytinyağlı mücandara pilavı için sonraki aşama ise pirincin üzerine su eklemeni gereken zamanda haşladığınız mercimeğin suyundan 2 bardak ekleyin. 
  • Mercimeği süzdükten sonra pilavınıza ekleyin ve karıştırın. 
  • Ayırdığınız soğanları karamelize ettikten sonra 2 kaşık susam ile çevirin. Pilavın üzerine ekledikten sonra servis edebilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı mücandara pilavı servisi sırasında soğuk ve sıcak farklı servisler sunabilirsiniz. Her ikisinde de ekstra lezzetli olacaktır. 
  • Servis sırasında pilavınızın üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek, lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Vişneli Bamya Kavurması

Previous article

Zeytinyağlı Bezelye

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like