Ageo Blog

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

0
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Patlıcan geçmişten günümüze kadar gelen ve çoğu yemeğe lezzet katan bir üründür. Özellikle Türk mutfağı içerisinde sıklıkla kullanılan bu sebzede birçok farklı yeni tarif bulabilirsiniz. Ancak hem pratik hem de sağlıklı bir yemek istiyorsanız, zeytinyağlı patlıcan paçasını kesinlikle denemelisiniz!

İçerisinde barındırdığı lif yapısı ile hazımsızlık sorunlarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda kalp çarpıntısı, ödem, kansızlık, kas kasılması gibi birçok duruma karşı faydası bulunmaktadır. Patlıcan özellikle Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile birleştiğinde hafif ve daha sağlıklı bir hale dönüşür. Zeytinyağının içerisinde yer alan özel değerler ile yemekleriniz zenginleşirken, sağlığınızı da koruyabilirsiniz. Kalem ve kâğıtlarınız hazırsa başlıyoruz!

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 7 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı 
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 yemek kaşığı sirke

Hazırlık Aşaması

  • Patlıcanları hazırlamaya başladığınızda sağ kısımları dışında tamamen soyun. Ardından tuzlu içerisinde 15 dakika bekletin. Tuzlu su patlıcanların acısını alacaktır. 
  • Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın. 
  • Biberleri kendi tercihinize göre uzun ya da daha küp model olarak doğrayabilirsiniz. 
  • Domatesleri kabuğunu soyduktan sonra rende halinde olmayacak şekilde doğrayın.
  • Tencere içerisinde koyacağınız Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı için ocağı fazla yakmadan ısınmasını sağlayın. Aksi takdirde yağ yanacak ve özelliğini kaybedecektir. 

 

Tarif

  • Bir tencere içerisinde Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Yağ ısındıktan sonra soğanları ekleyerek, pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Doğradığınız biberleri ve sarımsakları kavrulan soğan içerisine ekleyin. 
  • Patlıcanları tuzlu sudan aldıktan sonra tekrar yıkayın ve kesmeden soğan ve biberlerin üzerine yerleştirin. 
  • Domatesleri de karışım içerisine ekledikten sonra baharat ve tuzunu ekleyin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile tatlandırdığınız yemeğinizin üzerine sirke ekleyerek, patlıcanların beyaz olmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Tüm karışım içerisinde sıcak suyunuzu ekleyin ve kapağı kapalı şekilde 20 dakika kadar karıştırmadan pişirin. 
  • Zeytinyağlı patlıcan paçası için pişirme sürecinde kısık ateş kullanın. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra tencerenin altını kapatın ve soğumasını bekleyin. 

Servis Önerisi 

Afiyet Olsun…

Havuçlu Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Previous article

Limonlu ve Portakallı Zeytinyağlı Kabak

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like