Ageo Blog

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

0
Zeytinyağlı patlıcan Ruloları
Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

Her gün ne yapsam diye düşünenler için farklı tarifler ve lezzetler daha ön plana çıkmaktadır. Bugün Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız özel ve lezzetli bir tarif ile karşınızdayız. Yapımı oldukça kolay olan zeytinyağlı patlıcan ruloları ile hem yeni bir lezzet tadacak hem de sağlığınızı koruyacaksınız. 

Patlıcan içerisinde yer alan C, K, B6 vitamini, Tiamin, Niasin, Magnezyum, Fosfor gibi birçok farklı değer barındırmaktadır. Farklı tariflerle sofraya gelen bu lezzet aslında sağlığın büyük ölçüde koruyucularından biridir. İçerisinde barındırdığı değerlerle kansere karşı ve kalp sağlığına karşı koruma sağlarken, anemiyi de önlemektedir. Kalem ve kâğıtlarınız hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanan sağlık dolu zeytinyağlı patlıcan ruloları tarifimize başlıyoruz!

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan 
  • 3 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı  
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Sıvıyağ 

Hazırlık Aşaması

  • Zeytinyağlı patlıcan ruloları için ilk olarak patlıcanları dilimlemelisiniz. Ara ara soyduğunuz patlıcanlarınızı çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin. 
  • Dilimlediğiniz patlıcanları kızartmak için sıvıyağ kullanmalısınız. Ancak çok yoğun yağ kullanmadan işlemi yapmanız gerekmektedir. 
  • Soğanları normalden farklı olarak piyazlık şekilde doğrayın. 
  • Sarımsaklarınızı rendelemek yerine ince ince doğrayın.
  • Tencere içerisine eklediğiniz Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını yakmadan 

Tarifi

  • Bir tencere içerisine 3 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. 
  • Yağ ısındıktan sonra piyazlık doğradığınız soğanlarınızı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. 
  • Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsakları ekleyin. 
  • Domateslerinizin kabuklarını soyarak, küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave edin. 
  • Şeker, karabiber ve tuzu iç harca ekledikten sonra domatesler suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Önceden kızartmış olduğunuz patlıcanları bir kâğıt havlu üzerinde bekletin ve fazla yağından kurtulun. 
  • Patlıcanlar içerisine iç harcı ekleyin ve hepsini rulo halinde sarın. 
  • Zeytinyağlı patlıcan rulolar için son adım olan fırın aşamasına geçebilirsiniz. 180 dereceye ayarladığınız önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Artık yemeğiniz servise hazır. 

Servis Önerisi 

  • Sıcak olarak servis etmeniz daha iyi olacaktır. Servis sırasında üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek lezzet katabilirsiniz. 
  • Üzerine ekleyeceğiniz maydanoz ile de yemeğinize ayrı bir tat katabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Kuru İncir Dolması

Previous article

Zeytinyağlı Soğan Dolması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like