Ageo Blog

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

0
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Kereviz dünya üzerinde en sağlıklı olarak bilinen sebzelerden biridir.  Vücudu koruma odaklı olan bu sebze içerisinde birçok farklı vitamin ve lif bulundurmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalık içinde koruyucu bir yapısı bulunur. Yemeklerde ve salatalarda sıkça tüketilen kereviz, birçok farklı sebze ile birleştiğinde ise daha sağlıklı bir hale dönüşür. Kerevizin yardımcısı ve en çok yakışan lezzeti portakal ile de sizlere bugün zeytinyağlı portakallı çanak kereviz tarifini sunuyoruz!

Kalp damar hastalıklarına karşı koruma, sindirim sistemini iyileştirme, iyi ve kötü kolesterolü önleme, dengeleme, kanserden koruma gibi birçok özelliğe sahip olan kereviz zeytinyağı ile bir bütündür. Kalem ve kağıtlarınız hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırladığımız portakallı çanak kereviz tarifimiz sizlerle!

Malzemeler

  • 1 kilogram kereviz 
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 

Hazırlık Aşaması 

  • Kerevizlerin kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Sap kısımlarını kesin ve tüm kerevizleri ortadan ikiye ayırın. Kerevizlerin kararmasını önlemek adına limonlu su içerisinde bekletin. 
  • Soğanlarınızı, patateslerinizi ve havuçlarınızı küp küp olacak şekilde doğrayın. 
  • Bezelyeyi önceden haşlayarak hazır hale getirin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı kullanırken fazla kızdırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde yemek gereken lezzeti tam sağlamayacaktır. 

Tarif

  • Bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin ve ısınması için orta ateşe alın. 
  • Soğanlarınızı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Soğanların pembeleşmesinden sonra bezelyeyi, patatesleri ve havuçları ekleyin. 
  • Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz için limonlu suda beklettiğiniz kerevizlerinizin orta kısmını oyacak yardımı ile oyun. Oyduğunuz kısımları da harç içerisine ekleyin. 
  • Kerevizlerinizin içerisini hazırladığınız harç ile doldurun ve kerevizleri başka bir tencere içerisine yerleştirin.
  • Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su, 1 adet limon suyu ve 1 adet portakal suyunu ekleyin. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanan bu eşsiz lezzet içerisine 1 tatlı kaşığı kadar şeker, karabiber ve tuz ekleyerek kerevizler yumuşayana kadar pişirin. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı portakallı çanak kereviz yemeğinizi sıcak ya da soğuk olarak istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. 
  • Servis esnasında yemeğinizin üzerine bir miktar Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek lezzet katabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Vişne Soslu Pazı Sarması

Previous article

Zeytinyağlı Sebzeli Yer Elması

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like