Ageo Blog

Zeytinyağlı Sebzeli Yer Elması

0
Zeytinyağlı Sebzeli Yer Elması
Zeytinyağlı Sebzeli Yer Elması

Yer elması kendi kategorisinde birçok büyük fayda sağlamaktadır. Yeni ve farklı bir lezzet denemek istediğinizde ise yer elması ile olan bu özel tarifimize sofranızda yer verebilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek istediğinizde zeytinyağlı sebzeli yer elması tarifi farklı lezzetleri bir arada tadabilirsiniz. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile daha da lezzetli hale getirdiğiniz yemeğiniz ile bu tada bayılacaksınız. 

Yer elması içerisinde A ve B vitamini içermektedir. Bu nedenle büyük bir fayda sağlamaktadır. Afrodizyak etkisi, idrar söktürücü özelliği, sinir sistemini koruması, yaşlanma etkisini ortadan kaldırılması gibi çeşitli faydalar sağlamaktadır. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlayacağınız zeytinyağlı sebzeli yer elması tarifi ile sağlıklı yemeğinizi sofranıza dahil edebilirsiniz! 

Malzemeler

  • 600 gram yet elması 
  • Yarım çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 2 orta boy havuç 
  • 3 portakal (Buzlukta sakladığınız portakal suyu da olabilir)
  • 20 adet arpacık soğanı 
  • 2 kesme şeker
  • Tuz 

Üzeri için:

  • Dereotu

Hazırlık Aşaması

  • 600 gram yer elmasının kabuklarını soyarak iyice yıkamalısınız. Tüm elmaları orta boy olacak şekilde doğrayın. 
  • Havuçlarınızı tercihinize göre küp küp ya da yuvarlak şekilde doğrayabilirsiniz. 
  • Arpacık soğanlarınızı doğramaya gerek olmadan yalnızca kabuklarını soymanız yeterli olacaktır. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ısınması sırasında yağı yakmamaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde yağ içerisindeki değerleri kaybedecektir. 

Tarifi 

  • Derin bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyerek, ısınmasını bekleyin. 
  • Yağ içerisinde havuçlarınızı ilave edin ve bir miktar tuz atın. Havuçlar yumuşayana kadar kavurun. 
  • Havuçlar yumuşadıktan sonra 20 adet arpacık soğanı ekleyin ve karıştırın. Tüm malzemeler birbiri içerisine geçtikten sonra yer elmalarını ekleyin. 
  • Soteleme işlemi yaparak tüm sebzelerin birbiri içerisine geçmesini sağlayın. 
  • Son olarak içerisine portakal suyunuzu ekleyin ve üzerine de ılık su ekleyin. 2 adet kesme şeker ve tuz ekledikten sonra karıştırın ve tencerenin ağzını kapatarak pişmeye bırakın. 
  • Zeytinyağlı sebzeli yer elması için sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın. 

Servis önerisi 

  • Zeytinyağlı sebzeli yer elması yemeğinizi soğuk olarak servis edebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz bir miktar dereotu ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. 
  • Yemeğinize son dokunuş olarak Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyebilir ve tadına ekstra lezzet katabilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Previous article

Zeytinyağlı Havuçlu Semizotu

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like