Ageo Blog

Zeytinyağlı Simit Tarifi

0

Adı, şekli, tadı şehirden şehirde farklılık gösterse de kahvaltının en güzel eşlikçilerinden biri olan simit, birçoğumuzun favorisi. Bu yüzden sizler için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, içerisindeki malzemeleri bildiğiniz için daha rahat yiyebileceğiniz ve tabii ki kalori olarak dışarıdakilere kıyasla daha sağlıklı sayılacak tam buğday unlu simit tarifi hazırladık.

Fırında pişerken tüm evi saran o güzel kokusunu çok sevecek, fırından çıkarıp sıcak sıcak yerken de kahvaltı keyiflerinize çeşit katacaksınız. Dilerseniz fazla yapıp kalanı buzluğa koyabilir, buzluktan çıkarıp fırında tekrar ısıtarak sıcacık bir şekilde yeniden tüketebilirsiniz. Aynı zamanda bu simitlerle çeşitli sandviçler yaparak öğünlerinizi farklılaştırıp renklendirmeyi de tercih edebilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı
  • 1 çay bardak ılık süt
  • 1 çay bardak ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet esmer küp şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardak tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 çay bardak su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam, ay çekirdeği

Hazırlanışı

Kuru maya, su, süt, esmer şekeri karıştırıp 5 dakika kadar mayanın aktive olmasını bekleyin. Ardından yumurta ve tuzu ve Ageo Organik Sızma Zeytinyağını ekleyip çırpın. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra unu yavaşça ilave edin. Karışımı yoğurduktan sonra, 45 dakika kadar hamurun mayalanması için bırakın.

O esnada hamurun üzeri için sos hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sos için, pekmez ve suyu karıştırın. Susam ve ay çekirdeğini de başka bir kaba dökün. 

Mayalanan hamurdan ikişer parça koparıp rulo şeklini verin. Şekil verdiğiniz ruloları birleştirip örgü yapar gibi bir araya getirin. Örgü halindeki hamuru, önce pekmezli suya, ardından susam ve ay çekirdeğine bulayıp tepsiye dizin.15 dakika kadar da böyle bekletin. Ardından, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Tam buğday unlu simit tarifi ile toplamda 8 adet simit çıkıyor, eğer daha küçük boyutlarda hazırlarsanız adet sayınız da artacaktır. 

Afiyet Olsun…

Çilekli Yaz Galetası

Previous article

Kaju Peyniri ve Zeytinyağlı Dip Sos Tarifi

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like