Ageo Blog

Zeytinyağlı Soğan Dolması

0
Zeytinyağlı Soğan Dolması
Zeytinyağlı Soğan Dolması

Kokusu ve göz yaşartıcı özelliği nedeniyle soğan çok sevilmese de, birçok farklı faydası bulunmaktadır! Dünya üzerinde bilinen belki de en şifalı sebzelerden biridir. Soğanın hep aynı şekilde kullanılmasına karşın bu kez çok farklı bir tarifle karşınızdayız: Zeytinyağlı Soğan Dolması!

Soğanın faydalarına baktığımızda, vücut için en önemli önleyici faktör olduğunu söyleyebiliriz. Kalp hastalıklarına, kansere karşı koruyucudur. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemini destekler ve kan şekerini kontrol edebilir. İçerdiği antioksidan nedeniyle bağışıklık sisteminde büyük bir iyileşme ve güçlenme sağlar. Bu sağlıklı yemek için kalem ve kâğıtlarınız hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile lezzetlendirdiğimiz zeytinyağlı soğan dolması tarifimizle sizlerleyiz!

Malzemeler

  • 6 tane orta boy soğan 

İç Harcı İçin

  • 4 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su kadar pirinç 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 2 çay kaşığı kadar sumak 
  • 2 çay kaşığı kadar pul biber
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı su 
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane

Üzeri İçin 

  • Yarım su bardağı sıcak su 
  • 2 yemek kaşığı kadar domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlık Aşaması 

  • Soğan dolmasının iç harcı için soğanları yemeklik olarak doğrayın.
  • İç harç için aynı şekilde maydanozları da ince ince kıydıktan sonra kenarda tutun.
  • İçini dolduracağınız 6 adet soğanın kabuklarını soyduktan sonra su dolu bir tencere de 10 dakika kaynatın.
  • İç harca eklemeden önce pirinçleri iyi bir şekilde yıkayın ve nişastasını alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyerek hazır halde tutun.
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile sıvı yağ bir arada kullanılacağı için yağın kısık ateşte ısıtılması çok önemlidir. Aksi takdirde yağ yanabilir. 

Tarifi 

  • Bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve sıvıyağı ekleyip, ısının. 
  • İyice ısınan bu yağ karışımı içerisine doğradığınız soğanları ekleyerek, pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Kavurduğunuz soğanlar içerisine daha önceden yıkadığınız pirinçlerinizi ilave edin ve kavurmaya devam edin. 
  • Zeytinyağlı soğan dolmasının iç harcı içerisine tuz ve baharatları ekleyerek, kavurma işlemini sürdürün. 
  • Rendelediğiniz domatesleri ve suyu pirincin üzerine ilave edin. Pirinç suyu çekene kadar, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. 
  • Pirinçler suyu çektiğinde maydanozu ekleyin ve iç harcı ocaktan alın.
  • Önceden haşladığınız soğanlarınızı alarak, tek tek yapraklarına ayırın. Yaprak ayırma sırasında oldukça yavaş bir şekilde çekmeniz gerekmektedir. 
  • Ayırdığınız yapraklar içerisine iç harcı doldurun ve yassı bir şekilde tüm soğanları tencereye dizin. 
  • Salça, sıcak su ve kekiği bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra dolmaların üzerine ilave edin. Kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. Artık zeytinyağlı soğan dolmanız hazır!

Servis Önerisi 

  • Soğan dolması hazır olduktan sonra üzerine az miktarda Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Bu hem lezzet katacak hem de iç harcın tadını daha iyi verecektir. 
  • Tercihinize göre üzerine nane doğrayarak da servis edebilirsiniz. 
  • Soğuk servis ediniz. 

Afiyet Olsun…

Zeytinyağlı Patlıcan Ruloları

Previous article

Havuçlu Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like