Ageo Blog

Zeytinyağlı, Tok Tutan Kabak

0

Kabak sebzesi için hafif yaz yemeklerinin baş tacı diyebilir miyiz? Klasik tarifinde pirinç, taze domates, kuru nane, domates ve dereotu bulunur. Bu haliyle de çok lezzetli ancak biraz kalorilidir. Sizi daha sağlıklı, doyurucu ve rafine bir versiyonuyla tanıştırmak istiyoruz. Eminiz ki çok sevecek ve dolabınızdan eksik etmeyeceksiniz.

Malzemeler

  • 6 adet küçük boy sakız kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay kaşığı esmer şeker
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 su bardağı Ageo Organik Sızma Zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Orta boy teflon tencerenizi ve tahta kaşığınızı hazırlayın. (Bu kısım önemli)
  • Kabakları kabak sıyırıcı ile tıraşlayın, ardından yıkayın. Uzun uzun keserek hazırlayın.
  • Ocağın altını açıp Ageo Organik Sızma Zeytinyağını ekleyin, biraz ısınsın.
  • Ardından kabakları ekleyin, iki diş sarımsağı da ince ince doğrayıp kabakların üzerine ilave edin.
  • Tencereyi sallayın ve cızırdatın Üzerine limon kabuğunu rendeleyin, biraz daha cızırdatın. Bu işlemi kaşık sürmeden, tencereyi elinizle karıştırarak yapın. 
  • Taze soğanın beyaz kısımlarını doğrayıp karışımın üzerine ilave edin, tekrar tencereyi sallayarak tüm lezzetleri harmanlayın.
  • Üzerine bir limon suyu ve bir tatlı kaşığı esmer toz şekeri ilave edin. Kabakların yarısına kadar su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte kabaklar suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  • Kabaklar yumuşayınca ve suyu azalınca taze soğanların kalan yeşil kısımlarını ve dereotunu da doğrayın, tencereye ekleyin. 10’a kadar sayıp tencerenin altını kapatın. 
  • Pişen yemek dinlendikten sonra üzerine bol Ageo Organik Sızma Zeytinyağı gezdirin, servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

Ageo Usulü Deniz Börülcesi

Previous article

Zeytinyağlı Avokadolu Çıtır Taco

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like