Ageo Blog

Zeytinyağlı Vişne Soslu Pazı Sarması

0
Zeytinyağlı Vişne Soslu Pazı Sarma
Zeytinyağlı Vişne Soslu Pazı Sarma

Karadeniz mutfağı içerisinde sıklıkla yapılan bir yemek olan pazı sarmasının yeni bir versiyonunu sizlere sunuyoruz. Vişne ile oldukça iyi bir iki olan pazı sarması, damaklarınızda unutulamayacak bir lezzet bırakacaktır. Genel olarak pazı ise birçok farklı faydaya sahiptir. İçerisinde bulunan vitaminlere ek olarak kemikleri güçlendirir, göz sağlığını korur, saçları canlandırır, kansızlığa iyi gelir. Bu noktada sayamayacağımız kadar fazla faydası bulunmaktadır. Zeytinyağlı vişne soslu pazı sarması yemeğine sizde karşı koyamayacaksınız!

Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile birleştirdiğimiz ve lezzetine lezzet kattığımız pazı sarması sofralarınıza çok yakışacak. Hazırsanız tarifimize başlıyoruz!

Malzemeler

Pişirme Aşaması İçin 

Vişne Sosu İçin

  • 1 bardak dondurulmuş vişne
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı su 

Üzeri için

  • Taze Soğan 
  • Taze Kekik 

Hazırlık Aşaması

  • Zeytinyağlı vişneli pazı sarması yemeğine başlamadan önce pirinçlerinizi ılık su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletin. Ardından birkaç kez süzüp, yıkayın.
  • Soğanlarınızı küp küp doğramak yerine bu yemek için rendeleyin.
  • Pazı yapraklarını yıkadıktan sonra sıcak su içerisinde 2-3 dakika kadar bekletin. Ardından bir bez üzerine alın ve kurulayın. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını tencere aldıktan sonra sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Fazla ısınması halinde yağı yakabilirsiniz. 

Tarifi 

  • Bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını ekleyin ve ısınmaya bırakın. 
  • Isınan yağ içerisine soğanlarınızı ekleyerek pembeleşmesini sağlayın. 
  • Soğanların ardından pirinç, maydanoz, nane, domates rendesi, tuz ve karabiberi ekleyerek harcı hazırlayın. 
  • Zeytinyağlı vişne soslu pazı sarma için harcı kavurduktan sonra yakın bir tencere içerisine pazılarınızı dizin. Bu kısmı taban olarak kullanın. 
  • Kalan pazı yapraklarınız içerisine harcınızı ekleyin ve sarın. Tüm pazılar bittikten sonra sarmalarınızı tencereye yerleştirin. 
  • Sarmalarınız üzerine 1 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak su ilave edin. 
  • Sarmaların üzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun ve kapağı kapatarak yemeği pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde ise altığını kapatarak 10-15 dakika kadar pişirin. 
  • Sarmalarınız piştikten sonra üzerine vişne sosu ekleyerek hazır hale getirebilirsiniz. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı vişne soslu pazı sarması servisi sırasında üzerine taze nane ve kekik ekleyerek servis edebilirsiniz. 
  • Yemeğinize lezzet katmak adına Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya

Previous article

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like