Ageo Blog

Zeytinyağlı Vişneli Bamya Kavurması

0
Zeytinyağlı Vişneli Bamya Kavurması
Zeytinyağlı Vişneli Bamya Kavurması

Bamya içerisinde yüksek vitamin ve mineral desteği barındıran bir sebzedir. Genellikle bahar ve yaz aylarında tercih edilen bamya, B grubu vitaminleri kapsamından da oldukça zengindir. İçerisindeki zengin değerler sayesinde kansere karşı korur ve enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etki oluşturur. Ancak herkes bamyayı sevmeyebilir. Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile tatlandıracağınız ve damak lezzetinize farklı bir tat ekleyeceğiniz zeytinyağlı vişneli bamya kavurması ile fikriniz değişecek! 

Vişne ile daha mayhoş bir tat alan bamya, normal yemek türüne göre daha fazla tercih edilmektedir. Doğru ürünler kullanıldıktan sonra en iyilerden biri olan bu lezzeti sofranıza ekleyebilirsiniz. Hazırsanız, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile hazırlanan sağlık dolu zeytinyağlı vişneli bamya kavurması tarifimize geçiyoruz. Sağlığınız için doğru zeytinyağı ve doğru yemek en iyi beslenme olacaktır!

Malzemeler

Hazırlık Aşaması 

  • Zeytinyağlı vişneli bamya kavurmasından önce bamyaları iyi bir şekilde ayıklayın. 
  • Soğanlarınızı ve domateslerinizi küp küp olacak şekilde doğrayın.
  • Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayarak, daha iyi bir lezzet alabilirsiniz. 
  • Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı kullanırken yapı yakmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde yağ istenmeyen bir tada dönüşecektir. 

Tarif

  • Derin bir tencere içerisine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ekleyin. Yağ ısındıktan sonra soğanları tavaya alın. Pembeleşene kadar soğanları kavurun.
  • Pembeleşen soğanların üzerine domatesi ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
  • Hazırladığınız bu ön harç içerisine sevdiğiniz baharatları ekleyin ve karıştırın. Son olarak salçayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. 
  • Zeytinyağlı vişneli bamya kavurması için bamyaları da tencere içerisine ekleyin. Üzerine limon suyunu da ekledikten sonra su ekleyin. 
  • Yemeğinizin son halini alması için içerisine vişneleri de ekleyerek pişmeye bırakın. 

Servis Önerisi 

  • Zeytinyağlı vişneli bamya kavurması servis ederken ılık olarak servis etmenizi önermekteyiz. 

Yemeğinize lezzet katmak için üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı gezdirebilirsiniz. 

Afiyet Olsun…

Girit Kabağı Dolması

Previous article

Zeytinyağlı Mücandara Pilavı

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like