Ageo Blog

Zeytinyağlı Yaz Enginarı

0

Enginar, K ve C vitaminleri açısından zengin içeriğinin yanı sıra yapısında demir, potasyum, magnezyum ve çinko minerallerinden bolca barındırır. Düşük kalorilidir ve lif açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Besin değerleri açısından bu zengin içeriği sayesinde kemikleri güçlendirir, kolesterolün dengelenmesi sağlar. Ayrıca beyin fonksiyonları için de yararlı bir doğal kaynaktır.

Zeytinyağı ile pişirildiğinde yaz sofralarınıza lezzet, ahenk ve sağlık katar. Yaz bitmeden bu tarifi mutlaka denemelisiniz. 

İhtiyacınız olan malzemeler;

8 adet enginar

2 yemek kaşığı pirinç ya da esmer pirinç

1 demet taze soğan

1 limon

5 – 6 yaprak taze nane

Bir tutam tuz

Yarım demet dereotu

Bol Ageo Organik Zeytinyağı ( elinizi korkak alıştırmayın )

Hazırlanışı; 

Enginarlar yıkanır, yayvan bir tencereye ters bir şekilde dizin.

Üzerine yıkadığınız iki yemek kaşığı pirinci de ilave edin, üzerine limon kabuğu rendeleyin.

Bolca Ageo Organik Zeytinyağı ekleyin, 1 limon suyu sıkın, tencerenin yarısı kadar su ekleyin, 1 çimdik tuz ekleyin, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.

Enginarlar yumuşadıktan sonra taze soğanın beyaz kısımlarını birkaç parçaya bölerek enginarların üzerine ekleyin, 1 – 2 taşım kaynatın.

Ardından taze soğanların yeşil kısmını da doğrayarak tencereye ekleyin, ocağın altını söndürün.

Daha sonra enginarları geniş bir servis tabağına alın, tencerede kalan karışıma taze nane ve dereotunu da doğrayıp ekleyin, biraz daha Ageo Organik Sızma Zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırın.

Bu karışımı servis tabaklarına aldığınız enginar çanaklarına doldurun, son dokunuş olarak enginarlarınızı turna yemişi ile ( cranberry) süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Ufak bir not:Enginar zeytinyağını çok sever ve birleştiklerinde uyumlu bir lezzet yaratırlar. Enginarı pişirirken ekleyeceğiniz zeytinyağı lezzet, pişirdikten sonra üzerine gezdireceğiniz zeytinyağı ise parlaklık katar. Tüm bunların yanında gerçek aromalı bir tarif için Ageo Organik Sızma Zeytinyağını tavsiye ediyoruz.

Serinletici Yaz Çorbası: Zeytinyağlı Ayran Aşı

Previous article

Patlıcan ve Sarımsak Buluşması: Zeytinyağlı Patlıcan Silkme

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like