Ageo Blog

Zeytinyağlı Yer Elması

0
Baked Jerusalem artichoke with champignon mushrooms on an old wooden background

Yer elması Aralık ayının süper kök sebzesi. Peki onu bu kadar mükemmel yapan ne? Yer elması glisemik indeksi düşük, içeriğinde sıfır nişasta barındıran, lifli ve potasyum bakımından çok zengin bir besin. Aralık ayında mutlaka şans vermeniz gereken bu sebze patatese güzel bir alternatif olabilir. Besin değerlerini kaybetmemesi için en iyi pişirme yönteminin fırın olduğunu söyleyelim ve Ageo usulü tarifimize geçelim. 

İhtiyacınız olan malzemeler

  • 500 gram yer elması
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı Ageo Organik Zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • İsteğe göre; mantar ( miktarı az tutun, yer elmalarının tadını bastırmasın)

Hazırlanışı

  • Yer elmalarını iyice yıkayın ve kurulayın
  • Kabuklarını soymadan, büyüklüklerine bağlı olarak ortadan ikiye ya da üçe bölün. ( eşit olmaları fırında eşit pişmeleri için önemli)
  • Sarımsakların kabuklarını soyun, soyduğunuz sarımsakları iyice ezin.
  • Bir kasenin içinde Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı, sarımsak, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın.
  • Bir fırın tepsinin üzerine ya da fırın kabına yağlı kağıt serin. Üzerine yer elmalarını koyun. ( mantar kullanacaksanız bu aşamada eklemelisiniz)
  • Hazırladığınız sarımsaklı, baharatlı ve Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı sosu yer elmalarının üzerine gezdirin. Elinizle harmanlayın.
  • 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Afiyet Olsun…

Balkabaklı Frittata

Previous article

Zeytinyağlı Hindi Casserole

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like