Ageo Blog

Bal Kabağı Sinkonta

0
Bal Kabağı Sinkonta
Bal Kabağı Sinkonta

Bal kabağının tam mevsimi şimdi. Muhtemelen bal kabağı deyince aklınıza ilk olarak kabak tatlısı gelecektir. Sinkonta Ege mutfağına ait bir yemektir, bal kabağını kabak tatlısı dışında, daha doğrusu tuzlu bir yemekte düşünemeyenler için muhteşem bir lezzet. Sizler için hazırladığımız Bal Kabağı Sinkonta ile hem Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı farkını gösterecek hem de parmaklarınızı yiyeceğiniz bir lezzeti sizlere sunacağız. Kalem ve kağıtlarınız hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı farkı ile tarifimize başlıyoruz!

Malzemeler


• 1 kg bal kabağı,
• 1 adet soğan,
• 2 diş sarımsak,
• 1 yemek kaşığı domates salçası,
• 1 yemek kaşığı un,
• 2 yemek kaşığı sirke,
• 1 adet limonun suyu,
• 1/2 çay bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı,
• 1 avuç kıyılmış taze nane,
• 1 çay kaşığı kuru nane,
• 1 çay kaşığı pul biber,
• 1 su bardağı su,
• Tuz.

Hazırlık Aşaması


• Kabağı soyup doğrayın,
• Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın,
• Sarımsakları dilimleyin,
• Hepsini fırına girmeye uygun bir fırın kabının içinde harmanlayın,
• Ayrı bir kapta salça, un, sirke, limon suyu, taze nane, kuru nane, pul biber, tuz, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ve suyu çırpın,
• Karışımı sebzelerin üzerine gezdirin,
• Üzerini yağlı kağıtla kaplayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin,
• Yağlı kağıdı alıp 15 dk. daha pişirin.

Afiyet Olsun…

Kakuleli Elmalı Kek

Previous article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like