Ageo Blog

Fırında Sarımsak

0
Fırında Sarımsak
Fırında Sarımsak

Sarımsağın girmediği yemek yok gibidir. Hem yemeklere lezzet katan hem de sağlığımıza faydaları çok olan sarımsağı fırında çok kolay bir şekilde pişirip öğünlerimize katmak mümkün. Pişmiş sarımsağın neye iyi geleceği hakkında yapılan araştırmalarda ilk olarak kolesterol seviyesinin düzenlenmesi çıkmaktadır. Sarımsak damarların temizlenmesine yardımcı olarak kalp hastalıklarından bizi korur. Ayrıca sarımsağın saça ve tırnaklara da çok iyi geldiği bilinmektedir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur. 

Pişmiş sarımsak tüketmenin diğer bazı faydaları: 

  • Güçlü bağışıklık sistemi yaratır. 
  • Grip olmamızı önler.
  • Kemikleri güçlendirir ve kemik erimesini engeller.  
  • Enerjimizi arttırır.
  • Hücre yenilenmesine destek olur.

Daha fazla sarımsak tüketmek için sizlere çok kolay bir tarifimiz var.

Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı farklı ile hazırlayacağınız fırında sarımsak vazgeçemediğiniz bir lezzet olacak. 

Malzemeler

Tarifi

  • Kullanacağınız bütün sarımsakları tezgâha yanlamasına koyun ve ortalarından ikiye kesip hazırlayın. 
  • Fırına dayanıklı bir kabın içine ikiye kestiğiniz sarımsakları yan yana dizin. 
  • Sarımsakların üzerine Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını gezdirin. Zeytinyağını sarımsakların içine çekecek kadar bol kullanabilirsiniz. 
  • Sarımsakların üzerini tuz, karabiber ve kırmızı biber ile de çeşnilendirin. 
  • 200 dereceye ayarladığınız fırına kabınızı koyup sarımsaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. 
  • Yumuşayan sarımsaklar kolaylıkla kabuklarından ayrılacaktır. 

Servis Önerisi 

  • Fırından çıkan sarımsağı hemen tüketebilir ya da birkaç gün kapalı bir kapta da saklayabilirsiniz. 
  • Pişen sarımsaklarınızı et yemeklerinin yanında, soslarınızda, ezme, tost, sandviç gibi tariflerde kullanabilirsiniz.
  • En keyifli olanı ise ekşi maya bir dilim kızarmış ekmek üzerine pişen sarımsakları sıcak sıcak sürerek yemek olacaktır. 

Afiyet Olsun…

Blueberry (Yaban Mersinli) Salata

Previous article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like