Ageo Blog

Kakuleli Elmalı Kek

0
Kakuleli Elmalı Kek
Kakuleli Elmalı Kek

Süt kullanmadan hazırlayacağımız bu elmalı kek tam bir sonbahar esintisi. Zeytinyağının topraksı, kullanacağımız baharatların da ılık havasını yansıtıyor. Sadece seçeceğiniz elmaların cinsine dikkat etmek gerekiyor; yumuşak elmalar kekin içinde eriyeceği gibi daha sert elmalar kekin kıvamını daha pütürlü yapacaktır. Kalem ve kağıtlarınız hazır ise Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı farkı ile kakuleli elmalı kek tarifimize başlıyoruz!

Malzemeler


• 1 su bardağı(240ml) ve biraz da kek kabı için Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
• 1/2 su bardağı , 2 çay kaşığı ve birazda kek kabı için (100g+10g) toz şeker.
• 2 adet tatlı elma
• 1 çay kaşığı toz tarçın
• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
• 1/2 çay kaşığı çekilmiş kakule
• 1/2 çay kaşığı çekilmiş zencefil
• 1 1/2 su bardağı (185g) un
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 adet yumurta
• 2 adet yumurta sarısı
• 1/2 su bardağı (100 g) esmer şeker
• 1 çay kaşığı vanilya tozu
• 1/2 çay kaşığı tuz


Hazırlık Aşaması


• Fırını 180°C ye ısıtın. Yaklaşık 1 yemek kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını kak kabınızın içine koyun ve parmak uçlarınızla tabanı ve yanları kaplayın. Hafifçe kaplamak için tavanın kenarlarına ve tabanına toz şeker serpin.
• Elmaları rendenin en büyük delikleri üzerinde, kabukları ile beraber rendeleyin. Elmaları temiz bir mutfak havlusuna toplayın ve fazla sıvıyı sıkın. Hamura girdiklerinde mümkün olduğunca kuru olmasını sağlamak için bu işlem önemli.
• Orta boy bir kapta tarçın, biber, kakule ve zencefili çırpın. Bu karışımın 1/4 çay kaşığını küçük bir kaba aktarın. Kalan baharat karışımına un ve kabartma tozunu ekleyin ve birleştirmek için çırpın.
• Büyük bir kapta yumurta, yumurta sarısı, esmer şeker, vanilya, tuz ve 1/2 su bardağı toz şekeri birlikte çırpın. Rengi açılıp koyulaşana kadar kuvvetlice çırpmaya devam edin. Bir elinizle çırpın ve diğeriyle dökün, birleşene kadar 1 su bardağı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağını yavaşça yumurta karışımına akıtın. Un karışımını, esnek bir kauçuk spatula ile, birleşene kadar, aşırı karıştırmamaya dikkat ederek, çırpılmış yumurtalara katın.
• Rendelenmiş elmaları hamurun üzerine yayın ve hafifçe karıştırın.
• Hamuru hazırlanan kek kabına tepeleme aktarın. 2 çay kaşığı toz şekeri ayrılmış baharat karışımına ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız baharatlı şekeri hamurun üzerine eşit bir şekilde serpin.
• Hamur altın rengi kahverengi olana kadar keki pişirin, yaklaşık 60-70 dakika. Pastayı tavada soğumaya bırakın. Gevşetmek ve bir tabağa ters çevirmek için bir tereyağı bıçağı veya spatulayı pastanın kenarı boyunca çalıştırın.
• Kek 3 gün dayanabilir (tadı her gün biraz daha yoğunlaşır). Oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklayın.


Afiyet Olsun…

Kurutulmuş Domates Eşliğinde Şakşuka

Previous article

Bal Kabağı Sinkonta

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like