Ageo Blog

Kurutulmuş Domates Eşliğinde Şakşuka

0
Kurutulmuş Domates Eşliğinde Şakşuka
Kurutulmuş Domates Eşliğinde Şakşuka

Aslen bir Kuzey Afrika yemeği olan Şakşuka çok farklı şekillerde yapılabiliyor. Bizim mutfağımızda çokça meze olarak servis edilen şakşukanın doğuşu Osmanlı Kuzey Afrika’sında 16. Yüzyılda İspanyolların yumurtayı getirmeleri ile gerçekleşiyor. Hazırlanan domatesli ve biberli sosun içerisine yumurta kırılarak yenen bu doyurucu yemek Akdeniz mutfağında yumurtasız ve soğuk ancak patlıcan eklenerek tüketiliyor. Biz bu kez sizlerle kurutulmuş domateslerle hazırlanan ve sıcak yenen şakşuka tarifini paylaşacağız, Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı ile tarifimizi deneyebilirsiniz, detaylar aşağıda;

Malzemeler

• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 4 adet kırmızı tatlı dolmalık biber
• 1 kırmızı acı biber
• 50 gr. çekirdekleri alınmış bütün yeşil zeytin
• 500 gr. Kabukları ayıklanmış domates
• 3 çorba kaşığı esmer şeker
• 5 adet kurutulmuş domates
• 6 dal maydanoz
• 3 çorba kaşığı Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı
• tuz
• karabiber

Tarifi

• Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.
• Kırmızı dolmalık biberlerin sap kısmını ayıklayıp uzunlamasına serçe parmak kalınlığında doğrayın. Aynı işlemi kırmızı acı biber için de yapın.
• Büyük bir kızartma tavasında Ageo Organik Natürel Sızma Zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar pişirin.
• Üzerine tatlı biberleri ekleyip 10 dakika karıştırmaya devam edin.
• Rondodan geçirdiğiniz domatesleri, zeytinleri, sarımsakları, acı biberi, esmer şekeri ekleyin ve kısık ateşte aralıklarla karıştırarak 45 dakika pişirin.
• Maydanoz ve kurutulmuş domatesleri ufak ufak doğrayın..
• Servis tabağına aldığınız Şakşukayı servis ederken kurutulmuş domates ve maydanozu ekleyin.

Afiyet Olsun…

Siyah Çikolatalı Islak Kek

Previous article

Kakuleli Elmalı Kek

Next article

Comments

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like